JANINAS

10 saker ni inte visste om mig

1. Jag står en eeeevighet och försöker få upp plastpåsen när jag ska handla frukt. Står oskojat minst en minut med varje påse och petar. Otroligt tidskrävande och irriterande.

2. När jag gick i typ 3:an till 6:an kom ingen på mina födelsedagskalas. Mina två närmaste kompisar kom, men de ca. 10 andra jag bjöd kom inte. Trots att vi var hur bra kompisar som helst på fritiden. Nu i efterhand när jag tänker på det blir jag så arg. Då slutade jag ha kalas, framtills att jag fyllde 15 och hade den mest legendariska hemmafesten i byn. ALLA var där, även såna som inte var välkomna.

3. Jag är superbra på att fånga saker som faller. Öppnar jag t.ex. ett skåp och något faller ut tar jag emot det innan jag ens hunnit tänka. Ska jag däremot ta emot något som någon kastar åt mig missar/tappar jag det definitivt.

4. Jag svär mycket. Kan inte sluta, det går liksom hand i hand med mitt heta temperament.

5. När jag var liten och sov över hos min pappa (som då bodde i Malax) och fick hemlängtan grät jag och sa att jag ville åka hem till Daniel. Han var min allra bästa vän.

6. Jag trivs bäst att jobba ensam. Att få gå runt i mina egna tankar. Är SÅ utmattad när jag kommer hem de dagar jag jobbat med någon annan.

7. Jag tog körtkort när jag fyllde 18 och har blivit tvungen att ta det en gång till sen dess. Andra gången bara för att jag missade andra skedet, och det gjorde jag för att jag var så fet (gravid) så jag inte rymdes bakom ratten.

8. Jag är URUSEL på att flirta. Det ligger inte alls i min natur att visa att jag är intresserad, ifall denne inte visar det först. Detta gäller ju tiden före Daniel, och ifall jag var tvungen att flirta nu skulle jag nog va lika usel.

9. Jag är släkt med svenska kungen. Har pappersbevis och allt.

10. Jag kan rappa hela texten till Nicki Minaj – Superbass.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=4JipHEz53sU[/youtube]

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. sara

  Hej Janina, läst din blogg i evigheter, tror nog aldrig jag lämnat en kommentar? Är något år yngre än dig iaf och jag ser verkligen upp till dig. Du verkar verkligen ha ett vackert inre. Blir arg när jag sett att folk klagat på dig osv. Du är så vacker, och dina barn ännu vackrare.. Iaf, det där med kalas. Jag läste också någon artikel om två norska pojkar som skulle ha kalas men ingen kom och det uppmärksammades väldigt mycket i media. Vad jag inte riktigt fattar är varför ingen kommer? När jag var liten gick man på varje kalas man kunde, för det var så kul, även om man inte tyckte om personen. Vet du varför ingen kom? Hur kändes det för dig? Jag kan inte minnas att ingen kom men är rätt säker på att det hände väl någon gång för helt plötsligt slutade vi ha kalas för mig med mina kompisar, måste nog förträngt det. För minns att jag var väldigt mobbad ett tag i skolan. Idag är jag iaf fortfarnde livrädd att ingen ska komma.Även fast jag har massor av vänner. När jag fyller år drömmer jag mardrömmar om att jag ska ha fest men ingen kommer. Det är ju inte det värsta i världen men fan vad ont det gör, bara vetskapen av att allt är uppdukat och redo så kommer ingen..Och nästan så att man skäms?
  Hade kommit på ditt kalas alla gånger iaf! Haha. Kram

  JANINA SVARAR: Vad glad jag blir av din kommentar! :) Jaa det är ju lite konstigt att barn i den åldern (så många dessutom) inte går när de blir bjudna på kalas. I den åldern är det ju föräldrarna som bestämmer och barnen har ännu inte börjat bojkotta saker av samma orsak som man gör i t.ex. högstadiet. Då går man inte på allt man blir bjuden på p.g.a. andra anledningar. Man kanske inte gillar personen eller de personer som ska dit. Men i 8 års åldern har man ju inga såna problem och såna konflikter, även om man bråkar men man gör det på annat sätt. Man blir osams, säger förlåt och blir vänner igen. Då är det föräldrarna som ska skjutsa barnen på de kalas de blir bjudna till, för det är ju en jättefin sak att bli bjuden och då ska man va tacksam. Jag förstår inte vilken unge som INTE skulle vilja gå på kalas, äta tårta, träffa sina kompisar och leka lekar? Nä, jag tror det är föräldrarna som är för upptagna och inte bryr sig lika mycket i dagsläget. Det minsta man kan göra är väl att MEDDELA på förhand att man inte kommer, om inte är det bara respektlöst.

 2. Sandra i sagarden

  Det är väl den där prinsen Forsberg (slarv-Forsberg) som du också är släkt med? Han som föddes av en hovdam till Carl IVX Johan? Han som jag också är släkt med :) Vet du att han är begravd här i Nykarleby? Det är bara en järnpinnar, men det är ändå kul att kunna visa på den :D

  JANINA SVARAR: Jaa det är väl han :) Häftigt!

 3. Sandra

  Platspåsarna är lätta. Fukta fingrarna lite och så går det av sig själv. Det bästa är att fruktavdelningen ofta är först i butiken och då har man inte hunnit peta på så himla många andra grejer och har inte så många bakterier på fingrarna.

  JANINA SVARAR: Nää bara ratten i bilen som blir utsatt för mest skit? ;) Jag slickar aldrig på fingrarna efter att jag gått hemifrån, hellre står jag och petar i en halvtimme då eller ger påsen åt Daniel :)

 4. Hanna

  Hur är du släkt med svenska kungen? Berätta i ett inlägg! :D

  JANINA SVARAR: Haha det är nog det sista jag skulle skriva om! ;) Som att kasta sig blodig bland hajarna.

 5. Bunny

  Ja hade tidigare precis samma problem med plastpåsr, men när vi skaffa hund och jag kom sur som fan hem efter varje länk med honom för att ja int fick upp skitpåsarna lärde min pojkvän mig att allra enklas e de att lätt slicka ändan av tummen och pekfingret och sen bara gnida kanten på påsen så öppnas den genast! Genialt! Vissa kanske tycker de e ohygienist men ja hatar att öppna påsar på andra sätt så ja bryr mig int mera :D

  JANINA SVARAR: Skulle jag gjort för länge sen också ifall jag inte var så rädd för bakterier ;)

 6. Helena N

  Vad modigt att lämna ut dig, så som du gjorde nu!
  Fast jag är så mycket äldre än du, beundrar jag dig Janina.
  Det där med dina kalas fick nästan mina ögon att tåras, för jag känner igen vissa saker från när jag själv var liten.
  Hoppas att du och familjen får en superfin helg.
  PS! Du förstår väl att vi väntar på att få ett litet smakprov på ditt rappande nu va!? ;-)
  Kraaaam
  /Helena N

  JANINA SVARAR: Tack, vad snällt skrivet! Haha ett smakprov får ni nog vänta länge på isåfall ;) Hehe. Kram!

 7. Sandra Rogers

  Åh, vilken rolig lista!! Inspirerande. Skall se om jag kan göra något liknande. Elaka kompisar som inte dök upp på dina födelsedagsfiranden, inte okej. Det där med att svära, jag försöker tänka att jag måste typ inom en månad sluta innan min son börja plocka upp saker som vi säger. Jisses!

  JANINA SVARAR: Roligt att du tycker det! :) Jag har tänkt så jag också, typ enda sen jag väntade Nicolina, haha! Försöker hålla tillbaks de värsta orden när barnen hör, men ändå har hon nog hunnit höra det ena och det andra och dessutom härmat. Det är ju så svårt att hålla käft i stundens hetta! Men hon vet att HON inte får svära. Jag minns när jag var liten svor nog mina föräldrar, men jag visste att JAG inte fick göra det för jag var bara ett barn. Förmodligen det minst pedagogiska sättet att hantera det hela men alla har vi egna sätt att uppfostra. Huvudsaken hon vet att det är fult och att hon inte får använda svordomar.

stats