JANINAS

11 månader

Jag höll på att glömma, Nicolina är ju 11 månader idag! :)
Grattis på dig, vår lilla fis :) ♥

11 månader gammal, första veckan

Om du ber om en puss nu, kanske din bebis förstår vad du menar. I den här åldern kan bebisar följa enkla intruktioner, som till exempel att skicka en mugg eller ge en kram. Förutom att säga ”mamma” och ”pappa”, kan bebisen också ”babbla” korta meningar som låter som ett främmande språk. Fortsätt prata med ditt barn och gör det till en vana att berätta vad saker och människor heter – ju mer ni pratar, desto fortare växer ditt barns vokabulär. Vid det här laget, kan bebisen förmodligen svara på lätta frågor, som till exempel ”var är din mun?” genom att peka.


Se till att ha kameran redo! Vissa barn tar sina första steg i den här åldern, ofta med utåtvända fötter. Det kan vara roligt med foton från matbordet också – elvamånadersbebisar kan ibland äta själva med sked, även om en hel del mat hamnar på andra ställen än munnen.


Ungefär i den här åldern brukar barn också gå från att träna finmotoriken till utveckling av större muskler. Kanske kommer ditt lilla bustroll att upptäcka, att det är roligt att putta, kasta och välta alla möjliga sorters objekt. Att ge (eller ta) leksaker till andra är en ny kunskap som också dyker upp i den här åldern.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats