JANINAS

2 månader, igår

Igår var det exakt 2 månader tills bebis är beräknad att födas, och jag missade helt det datumet! Min mamma påpekade det idag, bra att någon håller reda på dagarna ;)

Hur som helst. TVÅ månader, förstår inte hur tiden har kunnat gå så snabbt de senaste månaderna. I början när jag mådde sådär brutalt illa så kändes det som att tiden stod stilla, men efter vecka 16 när jag började må bättre rullade veckorna iväg allt snabbare. Efter vecka 20 har det gått nästan FÖR snabbt.

60 dagar kvar, 8 veckor och 4 dagar med andra ord. Bebis kan komma senare, men hon kan också komma före. Förlossningen rusar mot mig med stormsteg men jag är inte det minsta nervös faktiskt. Ännu. Förra gången födde jag med ingen som helst smärtlindring förutom en lokalbedövning (PCB spruta), före Nicolina var ute hade jag haft kraftiga värkar i 9 timmar, och krystat i 40 minuter. Jag hoppas det går lika bra denna gång, och att jag ännu en gång överlever smärtan som i det ögonblicket känns omöjlig att ta sig igenom levandes. Det gör trots allt djävulskt ont att föda. Det går inte att jämföra den smärtan med något, man kan inte säga ”om jag klarat det så klarar jag väl att föda barn..”. Alla klarar av att föda, men det finns inget som gör lika ont.

Den enda känslan jag känner är längtan, självklart är jag pirrig också, och nervös för att något ska gå fel, men om allt går bra så ser jag bara fram emot förlossningen. Jag ser fram emot smärtan och att känna hur kroppen arbetar för att föda ut den där lilla människan som man väntat på så länge, och vetskapen om att det då bara handlar om minuter/timmar tills man äntligen får hålla i de där små händerna, och beskåda miraklet, det som till en början bara var en millimeters lång räka. Vilken jäkla resa!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Janina svarar

    Det vet jag, därför skrev jag
    "ingen som helst smärtlindring FÖRUTOM en lokalbedövning"

    .. alltså var det den enda smärtlindring jag fick.

  2. Anonym

    Fint skrivet ! Du kommer väl meddela bloggen så fort du orkar efter förlossningem ? Många kommer vara ivriga kan JAG tänka mig.

stats