JANINAS

4 månaders kontroll & förkylningsastma

Så hade vi varit på ännu en kontroll och lillan växer som hon ska. Hon är stadig i nacken och i benen, vilket märks tydligt när man håller i henne då hon alltid vill hålla upp huvudet själv eller stå i famnen :)

Hon har ökat lite mer än ½ kg sen 3 månaders kontrollen, växt 2,5 cm på längden och huvudomfånget har växt 1 cm. Så nu väger hon 6500 g, är 62,5 cm lång och huvudomfånget är 41,9 cm

Vi hade även läkartid idag, vilket passade bra med tanke på hennes hud och eftersom hon blivit förkyld under helgen. Ang. huden så bokade läkarn en remiss till barnpolikliniken på VCS, så nu väntar vi bara på att de ska ringa och ge oss en tid. Jag ska lämna bort all mjölkprotein i ungefär en vecka och se om det förbättras ännu mer, och så ska vi ha en kortisonkur på 5 dagar. 
När hon lyssnade på hennes lungor hörde hon att hon har fått förkylningsastma. Så lillan fick två doser av en såndär inhalator, sen efter en stund lät andningen mycket bättre. Så nu ska hon få två doser, fyra gånger om dagen, i fyra dagar framöver. Hur jag ska lyckas med det när jag är ensam vet jag inte, hon var ju inte precis villig att hålla huvudet stilla i 15 sekunder för att andas, men kanske det går bättre nu när vi är hemma.

Nåja, det var väl allt. Knölen i hennes bakhuvud är förmodligen inget farligt, vi fick inget svar på vad det är, men huvudsaken är att det inte är något allvarligt. 

Oj vår lilla älskling. Alltid är det nåt!

Hämtade en baby inhaler från apoteket
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. annika

  Alltså jag har bara hört att man aldrig ska ge kortison åt bebisar. Vi fick en sån kur åt noella också, men skippade det helt. När jag pratade med en annan läkare suckade han och undrade vad det var för tok som sagt att vi ska ge kortison så där fort bara, han rekommenderar aldrig kortison åt bebisar.
  Hoppas hon repar sig er lilla!

 2. Annica

  Min väninna har en dotter som vid ungefär 1 års ålder fortfarande hade dessa inhalatorer och sådant. Man fick verkligen HÅLLA henne just för att barnet inte alls ville detta, men de vänjer sig – trots att det känns hemskt för er föräldrar att höra skriken och se henne gråta så, gör detta ändå :)

 3. JohannaKoo

  Ja, jag tyckte det var så roligt att hitta din blogg! Och tjejerna är verkligen lika i växten <3 Det är väl inte jättevanligt att bebisen får vattkoppor, men det kan hända. Alla vår fyra barn fick det. Gick nog ganska smidigt och lindrigt över. Jätteskönt att ha det överstökat! kram på dig <3

 4. Janina svarar

  JohannaKoo: Ajdå, vattkoppor på en så liten bebis? Stackaren :( Men ni har ju det överstökat då i alla fall! Vår Nicolina har ännu inte haft det, så jag nästan längtar tills hon får det. Och joo jag minns dig nog från BB :) Häftigt att våra tjejer är så lika i växten när de dessutom bara skiljer några timmar mellan dem!

 5. JohannaKoo

  Vi har varit på samma ställe idag på 4 mm kontroll. Vår lilla flicka är nu 6570 g, 62,5cm och huvudet 42,2 :)
  Stackars Joline:( Alltid är det nått som du säger. Nu när vi har fyra barn så känns det verkligen som att det alltid är någonting med dom. Lilla Judit har nu haft rejäl förkylning två gånger och vattkoppor. Men så är det. Tur att det finns mediciner och att man får vård :) Ha det gott!! Minns du föresten mig? Vi har setts ca 4 månader sedan ;)

 6. Caroline

  Stackars Jolly! :( vi har också en babyhaler i flitig användning här hos oss. Blir det riktigt svårt att få henne att andas i babyhalern kan du prova att ge henne medicinen då hon sover. Gjorde så med devin i början och det fungerade rikigt bra. Hoppas tösen tillfrisknar fortast möjligt! <3

 7. Lina - Mamma till Anabelle & Alicia

  Har läst att astma ofta hör samman med hudproblem =/ Hade en kompis som hade mycket eksem och hon hade astma också. Hoppas det "bara" är förkylningsastma och att hon blir bra snart och slipper både eksem och astma! Lycka till med inhaleringen, det går säkert bra :)

stats