JANINAS

8 dagar kvar → Stockholm

Bild 1: Google

Igår bokade jag biljetterna till kryssningen och istället för den 3 maj så blir det den 7:de, och som den sanna planeraren som jag är så satte jag genast igång med en lista på allt som ska med! Känns så otroligt spännande eftersom jag aldrig varit där. Vi åker ner till Helsingfors på tisdag förmiddag och stiger på båten 16:30. Sen blir det att partaja (i lekrummet och bland allt billigt godis, haha) hela kvällen och somna sött i hytten sen. På morgonen är vi framme i Stockholm och då väntar en heldag på fri fot. GUD vad jag längtar!

Jag längtar förstås mest till att gå i klädbutikerna och fika, men jag vill gärna få tips på vad man absolut måste göra när man besöker den stora staden. Vilka butiker får man inte missa? Vilket café serverar godaste bakelserna? Vad finns det mer? Jag har noll koll, haha!

Sen undrar jag också, har jag några läsare i Stockholm? Själv går jag ju och hoppas att jag kommer stöta på någon stor bloggerska, som typ Kenza, Paow eller Kissie. Tänk vad häftigt det skulle va! Det här lilla äventyret känns verkligen nyttigt efter en jobbig start på året. Jag har kommit en bra bit på vägen upp ur en depression och det här kommer absolut ge mig ännu mer energi och livsglädje!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. ★ Natali BLOGGAR om livet ♥♥♥

  Hahah, vad gulligt, ja chansen är ju inte obefintlig att du ser någon stor bloggare. Vi bor ju mitt i stan (typ). Jag har tänkt på fenomenet med klädnypor och filtar som hängs över sufletten på vagnen. Alla turister från Finland har så….jag är själv Finska. Men ingen i Sverige har så, vad jag sett iaf.

 2. Mammas kusinna i väster

  Hej Janina! Trevligt att ni kommer hit. Ta med morsan nästa gång! :)

  http://www.alltomstockholm.se/ är en sajt ni kan kolla in.

  Vi ser hela Stockholm från vår lägenhet. Självklart ska jag ut och vifta med flaggan på balkongen – ni kanske ser den??!! ;)

  Trevlig kryssning! Kram.

  JANINA SVARAR: Tack! Och tack för tipset :) kram

 3. J

  Klädaffären Urban Outfitters tror jag du skulle gilla. Biblioteksgatan, Östermalm, röda tunnelbanelinjen. Lite halvdyrt men de har ofta flera hyllor/stänger med riktigt bra reapriser.

 4. Hanna Lindholm

  Aktiviteter så rekommenderar även jag Junibacken, Skansen eller Riksidrottsmuseet! Det sist nämnda har på senare tiden jobbat mycket för barnaktiviteter och rörelse på museet! Jag var själv med och byggde upp en hinderbana förra vintern där! :-) och inärheten där finns även polismuseet! :)

  Mat och fika finns mycket mysigt i gamla stan! :)

 5. Johanna

  Om ni tar er till Skansen så kan ni efteråt vandra tillbaka in mot stan och fika/lunch på Blå Porten som ligger ett stenkast från Skansen. Man kan sitta inne eller ute, beroende på väder och vind. Råkar ni ha fint väder är det mysigt att kunna sitta ute och äta/fika.
  För inredning rekommenderar jag också GRANIT, massor med fint i strikt design och svart, vitt och grått. Inget för den färgglade kanske men gillar man snygg förvaring så är detta stället!

 6. Néa

  Åh vad skoj! Jag bor i Stockholm, måste varna om att det är väldigt svårt att ta sig in i de flesta butiker i Gamla stan med vagn. Då det brukar vara pyttesmala ingångar och trappor. Det jag kan tipsa om är café 60 vid rådmansgatan, de har asmysigt fika där och jättebakelser. Sen kan Nacka Forum vara nåt att kolla in också, de har massor med prylar, affärer och lekrum. Fast det absolut roligaste stället med småbarn är nog Heron city i kungens kurva. :)

 7. Magnolia

  Som Kajsa sa – JUNIBACKEN! Där finns sagotåget och en massa lekutrymme för barnen samt en underbar barnboksaffär! Jag var dit på påsken med min 1,5 åring. Rekommenderas varmt!

 8. Ida Andersson

  Jag bor i Stockholm och skulle tipsa om att åka till den stora shopping gatan, Drottninggatan. Det är lite svårt att hitta i Stockholm tex hitta museer för att det är lättast med bil. Men om ni orkar, besök naturhistoriska museet och Drottningholms slott

 9. elin

  Självklart har du läsare i stockholm! :) Vad kul att ni ska komma hit! Mitt personliga favoritcafé måste nog vara Vete-katten, ligger nära Hötorget och är inrett som att vara hemma hos mormor ungefär, och med en trevlig liten innergård dessutom (och goda bakverk såklart!).

  Vad ni inte ska missa är svårt att säga… Gammla stan brukar väl vara en klassiker som de flesta vill kolla in. Om ni har tur kan det hända att ni kommer just när körsbärsträden i Kungsträdgården blommar också, och isåfall får ni verkligen inte missa det! Suuuper fint.

 10. Rebecka

  Roligt att ni kommer iväg och hoppas ni får en superbra resa!
  Jag bor i stockholm och tänkte tipsa om caféet John Chris om ni vill äta en riktigt god lunch! :D

 11. Ebba

  Här har du en läsare i Stockholm! Stockholm är superfint, hinner ni så borde ni åka ut på Djurgården! Sen är självklart hela innerstan mysig men undvik centralen om du kan. Ha det så trevligt!!

 12. Anna

  Jag bor i Stockholm! Har följt din blogg i snart 3 år tror jag :). Gamla stan borde ni gå till, det är jättemysigt! Och där finns det en del caféer och restauranger också :).

 13. Sofie

  Vad kul! Lagerhaus är en affär jag brukar tycka om att besöka. En annorlunda inredningsaffär med massa roliga prylar. Finns på Drottninggatan, liksom mycket mycket annat.
  Ha en trevlig resa! :)

 14. Alexandra

  Vi var där i November och jag älskar verkligen att strosa runt i gamla stan! Så himla vackert! Dock var det jobbigt att skjuta vagnen över kullerstenarna ;)

 15. Cecilia

  Hej! När det gäller caféer och affärer så finns det ju en hel del. är bara att strosa runt så finner ni en del :) Annars kan jag rekommendera museerna som finns i Stockholm! Bland annat finns Polismuseet, Teknikmuseet, Aquaria vattenmuseum och Naturhistoriska Riksmuseet väldigt roligt för barn! (men även för vuxna) :) Lycka till på resan, och att ni får det riktigt bra! :D

 16. Kajsa

  Jag läser! Jag bor visserligen inte i Stockholm längre, men jag kommer därifrån :) Ta med barnen till Junibacken på Djurgården. Det är ett sagomuseum och jag älskade det när jag var liten (särskilt sagotåget)! Bästa fikat serveras på Lisas café (allt är hembakat och pratglad barnkär caféägarinna ingår) på Skånegatan på södermalm. Vet inte vilket nummer det är, men lokalbefolkningen kan säkert visa er i rätt riktning :)

 17. anna

  Hihi jag bor i Stockholm :3
  För mig skulle det vara ”sjukt coolt” att stöta på dig framför kissie hehe

stats