JANINAS

9 dagar kvar

Nästa veckas onsdag är bebis beräknad att födas, nästa vecka. Då har jag gått 40 fulla veckor, och såhär veckan före kan jag säga att hon gärna får stanna kvar tills nästa veckas onsdag. Tiden går så fort ändå och jag har ännu tålamod kvar. Jag kan på något sätt inte föreställa mig att jag skulle hinna bli tvåbarnsmamma före nästa vecka, fastän jag vet att det kan bli så. Det enda jag egentligen önskar är att jag slipper igångsättning denna gång.

Idag är det även exakt 1 månad kvar tills jag fyller år. Jag hinner alltså bli tvåbarnsmamma sålänge jag är 19, men fyller 20 någon vecka senare. 

Spännande tider :)

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Magnolia

  Oj, vad nära det är nu! :) Tycker det är rätt coolt att vara tvåbarnsmamma före man fyllt 20. Skulle jag ha vetat hur obeskrivligt underbart det är att ha barn, så skulle jag ha skaffat barn tidigare…

 2. Mamma Evelina

  Oj så spännande! Du är beräknad ungefär samtidigt som min vän. Hon har bf den 15 :)

  Måste även säga att jag blev lite chockad när jag fick se att du bara var 19år. Du verkar så mycket äldre i sättet du skriver och tänker. Tvåbarnsmor och så ung och klok :) Lycka till när de sätter igång! Kram

 3. Felicia - ung blivande mamma

  Nu har jag läst svaret på kommentaren om att du blev igångsatt. Men jag måste fråga, vad händer om de sätter igång en? Vad är det man får och vad är det som händer 'generellt'. Verkar som att det tog lång tid innan allt satte igång ordentligt även fast du blev igångsatt lixom :( Hoppas att förlossningen går bättre för dig denna gången! Själv har jag haft & har skitjobbiga sammandragningar hela dagen, men ja – behöver ju inte betyda att han är på g ut ändå :( haha

 4. Anonym

  kommer du att skriva på bloggen innan ni åker till förlossningen? kanske inte om du sitter med värkar men jag menar om du känner att du hinner innan :)
  lycka till med den kommande flickan till familjen!

 5. Janina svarar

  mee: Jag blev igångsatt med Nicolina, själva igångsättningen gjorde så ont att det svartnade för ögonen fast jag låg ner (läkaren var väldigt hårdhänt), sen hade jag sammandragningar i 24 timmar före jag fick värkar, och efter det tog det nästan 12 timmar före hon var ute. Vid krystningsskedet blev det så "häftigt" att jag inte kunde andas mellan krystvärkarna eftersom de flöt ihop och jag var tvungen att krysta hela tiden i slutet.

  Därför vill jag helst slippa igångsättning denna gång, och även för att jag vill veta hur det känns när det startar på naturlig väg. Annars klarade jag mig med bara en PCB spruta och jag orkade stanna hemma tills jag var öppen 7 cm, så jag är ändå nöjd över min förra förlossning.

  Tack :)

 6. mee

  Hur var din förlossning med Nicolina?
  Igångsättning behöver ju inte betyda att det blir en häftig förlossning.. Jag blev själv i gånglagd å fast den gick snabbt (5h) så kändes den inte alls för häftig, utan riktigt bra!
  Lycka till sen när det händer nånting!:)

 7. Johanna

  Hej!
  jag följer inte så många bloggar men din blogg har jag verkligen fastnat för, och följt den i mera än ett halvår nu :)
  Och det gör det roligare att läsa också när man vet att ni bor i Vasa, då jag också har släkt där så. Jag är 18 år och bor på Åland
  ni verkar ha de jättebra tillsammans, och nicolina är så himla söt, vet inte hur många gånger jag har kolla igenom dansfilmerna o djurfilmen på henne :)
  Tänkte egentigen bara önska er lycka till med bebisen!
  Kramar!

stats