JANINAS

MVC besök vecka 23

Jag har gått upp 1,2 kgtvå veckor! Så nu har jag sammanlagt gått upp 5 kg, vilket betyder att jag bara har 1 kg kvar så har jag gått upp lika mycket som jag gick upp sammanlagt hela förra graviditeten :) Min startvikt denna gång är 43,5 kg så min BM tyckte bara att det var bra att jag går upp mycket i vikt nu. Skulle jag varit 20 kg tyngre vid inskrivning så skulle hon nog gett mig order att se efter lite vad jag stoppar i mig så jag inte fortsätter gå upp i vikt lika snabbt, men eftersom jag hade så lågt BMI vid inskrivningen så är det bara bra att jag blir lite mer ”normalviktig” under graviditeten. Tur är det för jag äter inte SÅ onyttigt, jag äter bara mycket och ofta :) Skulle inte kunna skära ner på ätandet nu känner jag. Hoppas jag får behålla några kilon efteråt i alla fall!

Annars så var allt riktigt bra. Livmodern har växt 2 cm på två veckor, 18 cm mätte hon den till nu. Babyns puls låg på 155, mitt blodtryck låg på 104/62, och mitt järnvärde låg på 134 så det var jätte bra! Hon sa att det brukar sjunka efter vecka 20 men jag har fortfarande samma som jag hade vid inskrivning och förra graviditeten hade jag ungefär samma genom hela också, så förhoppningsvis behöver jag inte äta några järntabletter denna gång heller.

Det var det.
Nu sover Nicolina, baby sparkar i magen och jag väntar på att Klassträffen ska börja :) Vet egentligen inte varför jag kollar det, men jag har sett alla avsnitt hittills och det känns som att jag inte kan sluta, haha!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Maria - med bebis i magen ☆

    jag har också gått upp fem kilo nu, fast är i vecka 21. hade lite lågt bmi vid inskrivningen så det är samma för mig, gör inget om jag går upp lite :) jag tänker inte så mycket på det där. kroppen har löst det på egen hand, är inte längre sugen på sötsaker :p

stats