Den blev inte så fin som jag hade förväntat mig, men det var ju första gången så det gör inget :) himmelskt god var den i alla fall, så jag tänker dela med mig av receptet!
Jag hittade det här, men som vanligt så ändrade jag om receptet lite så jag skriver om det precis som jag gjorde.
Botten
5 dl vetemjöl
200 g smör
1 tsk vaniljsocker
½ dl strösocker
1 ägg
1 ägg
Fyllning
6 äpplen
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
Rivet skal an en halv citron
1 ½ tsk malen kanel
2 krm malen nejlika
1 tsk malen koriander
Pensling
1 ägg
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Arbeta ihop mjöl och matfett, tillsätt strösocker och vaniljsocker och ägg.
3. Skala och skär äpplena i tunna klyftor, blanda ihop bitarna med resten av fyllningen.
4. Dela degen i en större och en mindre bit.
5. Tryck ut den större biten i en pajform.
6. Lägg dit fyllningen.
7. Kavla den mindre delen till ett lock, och lägg den över fyllningen. Tryck ihop kanterna.
8. Snitta några lufthål i paj locket.
9. Vispa ägget och pensla över paj locket.
10. Strö lite kanel över pajen, och in i ugnen i ca. 30 min, tills pajen blivit gyllenbrun.
3. Skala och skär äpplena i tunna klyftor, blanda ihop bitarna med resten av fyllningen.
4. Dela degen i en större och en mindre bit.
5. Tryck ut den större biten i en pajform.
6. Lägg dit fyllningen.
7. Kavla den mindre delen till ett lock, och lägg den över fyllningen. Tryck ihop kanterna.
8. Snitta några lufthål i paj locket.
9. Vispa ägget och pensla över paj locket.
10. Strö lite kanel över pajen, och in i ugnen i ca. 30 min, tills pajen blivit gyllenbrun.
Den ser väl inte så tokig ut! Nästa gång blir den säkert perfekt. Tack för länken!