JANINAS

Åh nej

MVC gav mig ett råd, googla om svininfluensan och ta reda på lite mer ifall jag är osäker på vaccinet,
jag blev snarare mer ängslig än säker, kanske vi inte borde ta vaccinet i alla fall?
Är det någon som vet vilka biverkningar vaccinet har om typ 10 år? 
Min inre röst säger att det är säkrast att låta bli att ta vaccinet, men vad händer med lilla Nicolina om hon blir smittad? Kan Daniel överleva om han blir smittad? Och vad händer med mig om jag blir smittad och får 40 graders feber i +30 graders värme? 

Nu vet jag absolut ingenting .. 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Isabelles mamma

  Dfolk skriver här e sånt propaganda d läst på nätet mest..förlamning har skett jo va d 1 som fått o går ej o bevisa om d va av vaccinet..tycker d borde ha dött snart 100-200 pers i vaccinet om d e så dödligt som folk påstår…

 2. Anonym

  di flesta skriver ju om saker di har hört å läst å att di somm har haft svinis så har bara havi en vanli flunso, men tänk om nicolina sko reager na otrolit på svinis om on sku få e, he vet man ju int.. så ja sku no je åt on, man sku ju aldri kuna fölåt sej själv om barne sku dö i svinis.. å ja har nu int hört om nå litet barn som har fått nå fel av vaccine..

 3. Janina svarar

  Okej, jag trodde att de inte tar emot patienter som misstänker att de har svininfluensan?

  Personligen litar jag inte till 100% på HVC's läkare. När jag hade "körtelfeber" våren 2008 så fick jag vara dit två gånger med halsmandlar stora som äpplen, första gången fick jag just diagnosen "körtelfeber" och det finns ingen medicin mot det. Det blev bara värre så jag for dit igen, och då provade de ge mig antibiotika i alla fall, och efter två dagar var febern borta.
  Alltså kunde de inte veta vad jag egentligen hade fastän de tog svalgprov och blodprov, de bara antog att jag hade körtelfeber och skickade hem mig tillbaka, fast jag egentligen hade något helt annat som höll på att ta död på mig och mina stackars halsmandlar.

 4. R

  En släktings pojke(10mån gammal) o. flickvännen(gravid) har haft svininfluensa. Hon hade 38 graders feber och pojken 40 grader. De blev testade och de hade svininfluensa. Hon mådde bra men pojken hade ju 40graders feber så de blev orolig och åkte då till sjukhuset men de kunde inte göra ngt där. Nu mår båda bra. Sjölv tänker jag inte ta vaccinet. Hör inte till riskgruppen och vem vet kanske jag redan har haft det när jag har haft sjuk hals? symptomerna är ju så olika på alla.

 5. Madeleine

  Jag hör till riskgruppen, men jag tar den inte. Eftersom man kan få nervsjukdomar,bli förlamad etc av vaccinet har jag hört. Och mer och mer som dör är de som tagit vaccinet. Vaccinet är inte ens medicinskt bevisat ännu. Så jag tar den inte :)

  Min en kompis trodde starkt att hade svininfluensa. Så när hon ringde till sjukhuset så kom de ut och tog blodprov i bilen, hon fick inte besöka sjukhuset.

 6. cillon

  jag har en bekant som vaccinerade sitt barn. och på fem dagar blev det 4 sjukhus/hvsbesök för dom. men pojken kunde ju redan haft influensan i kroppen och då blir de bara värre om man tar vaccinet.. de blir ett "krig" i kroppen då.

  personligen så tar jag inte vaccinet, jag tror inte på det. dom lagade vaccinet på bara några veckor så jag tror inte de e nå bra. och vaccinet håller inte så länge, högst 6-7 månader tror jag..?

 7. Janina svarar

  Ni som säger att ni har haft svininfluensan , hur kan ni vara säkra på att det inte bara var en vanlig influensa?

  Jag känner mig ännu lika förvirrad ..

 8. Malin

  jag å sambon har haft svinis, å de vi had va int alls farligt.. feber å hosta, inget mer. V är ännu frisk å vi tror int att hon blir sjuk nu heller,fö då sko hon redan ha blivi smittad. tror som föregående talare att media har förstorat hela saken . Och inget vet vad som händer om 10 år, tänk om man får nå fel då, och då tar int läkaren på sig nå ansvar, fö de va ju ändå föräldrarna som gav vaccin till sina barn. Nej här vaccineras ingen.

 9. Sabina

  Jag tänker absolut int vacciner Nico, eller med sjölv. Jag vill int utsätt hans lilla späda kropp för na "gift" som man int veit nating om. Så tycker i alla fall jag ..(men all har ju olika åsikter om hede med vaccin så man avgör ju sjölv vad man gör.) Jag äter iställi vitaminer varenda dag, tvättar händren så ofta som möjligt. Och försöker att int ta med Nico till na stör folksamlingar, om ja nu int absolut måst.

 10. Isabelles mamma

  Vi hartagit vaccinet hela familjen o våra barn reagerade int nå farligt på vaccinet..vi hade ju då inget stort val i.o.m att Isabelle har leukemi så vi vågade helt enkelt inte vara utan vaccin..o ja ha aldrig förr varit skeptisk mot vaccin så..för mig var d självklart o ta då istället!

 11. Anonym

  alla i min familj inklusive jag själv har haft svininfluensan. och det är verkligen inte värre än en vanli influensa. min storebror hade mellan 35-37 graders "feber" i fyra dagar, min lillebror hade 38 två dagar och jag hade 37,5 i fem dagar. och till detta också värk i kroppen.

  ni överlever helt klart, klarar nicolina en vanlig influensa klarar hon också dethär!

 12. Hanna

  media säger mycket. man vet nog inte vad man ska tro. men googla upp om vaccinet så kanske det känns lite bättre efter då du har fått lite mer information.. jag har ju tagit vaccinet för att jag inte vill att lilla Yasmine ska ligga i 40 graders feber. hade bara ont i armen i några daar, inget annat. men det beror förstås från människa till människa.

 13. Janina svarar

  Orsaken varför vi vill att Nicolina får en spruta är för att hon är så liten ännu, vi vet ju inte om hennes lilla kropp klarar av svininfluensan, utan att bli inlagd på sjukhus, och det vill vi verkligen inte.

 14. Anonym

  jag skulle personligen aldrig vaccinera mitt barn mot svininfluensan, och håller med första kommentaren, media överdriver nåt fruktansvärt.
  men det är ju upp till var och en :)

 15. Anonym

  min familj tar inte trots att pappan har astma , vi tror att media överdriver mycket och lika många dör i vanlig influensa varje år , då just gamla människor..

stats