JANINAS

Amningshjärnan har talat

Tack för era kommentarer på inlägget om ersättning! Valio Tuuti är jag inte alls bekant med men den verkar som ett superbra alternativ. Det är främst för att (precis som ni skriver) den är inhemsk och utan tillsatsämnen som vi valt den, man tycker ju den måste va bra. Nu har jag ju redan köpt en burk Nutrilon HA så den ska hon få dricka upp nu först, sen ska vi prova på Tuuti.

Amningen funkar annars riktigt bra fortfarande. Jag har ju börjat ge smakportioner för en tid sen men det är inte alla dagar jag kommer ihåg att ge det (förstår inte hur jag kan glömma något så roligt? Jag vill nog inte att hon ska växa upp..) så för det mesta får hon bara bröstmjölk. Jag känner att jag inte alls minns hur det var med alla måltider vid olika åldrar och så, måste nog googla lite så jag får uppfriskat mitt minne. Rådgivningstanten sa något om att hon helst senast vid 6 månader ska börja äta kött, men alltså är det faktiskt så tidigt? Tycker det känns mycket tidigare än med domhär andra tjejerna. Det är ju herregud redan om två veckor isåfall, och här håller vi ännu på att smaka på rotfrukter. Idag ökade vi till tre (is)kuber istället för två.

Nä alltså nu får jag nog ta och hänga med lite mer i svängarna. Ungen är ju inte nyfödd längre, hur mycket jag än önskar att hon skulle förbli det föralltid.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. elin

    Vår rådgivningstant sa redan på femmånaderskontrollen att vi sku kuna börja ge henne kött..men ne, ja tänker nog vänt åtminstone tills hon e över 6 månader. Tycker he känns underligt att böri ge kött åt en liten mage som knappt ha hunni vänj sig vid grönsaker och rotfrukter faktiskt :)

    JANINA SVARAR: Jaa det känns jättekonstigt! De är ju så små och ”nya” ännu. Nä vi tänker inte stressa med maten vi heller.

stats