JANINAS

Andra dagen i Thailand

Idag efter att Nicolina ätit lunch for vi iväg till stranden. Vi åkte till en strand ganska nära, och där var vi i ca. 3 ½ timmar.
Nicolina vägrade sova efter lunchen, även fast jag väckte henne klockan 08 imorse efter bara 8 timmars sömn (jag väckte henne så att hon ska få in rätt dygnsrytm).
Hon somnade i taxin påväg dit, och fortsatte sova i sin nya sittvagn ännu 2 timmar i skuggan av vårt parasoll på stranden.

Det var härligt väder! Stekhet sand och stekhet sol. Det går inte att ligga och sola länge, därför är det bra att ha havet nära så man kan svalka sig när det blir för varmt. 
Idag var vattennivån hög, och inte lika varmt som det brukar eftersom det blåste rätt mycket, så det var väldigt skönt!
Vattnet är väldigt salt, så det svider lite i ögonen om man dyker, och håret känns som håret på en smutsig hund när man doppat sig. Därför har de duschar fastlagade på palmerna på olika ställen på stranden, så man får skölja bort saltet efter sin simtur :)


Trött busunge.


Nicolina är lika populär överallt. Idag när hon låg och sov, satt det 3 Thailändska damer en bit bort och spanade på vagnen, viskade och log förundransvärt. De satt och väntade på att hon skulle vakna :)
Ljushyade bebisar är väldigt omtyckta här, speciellt om de dessutom är blonda och har blåa ögon, precis som Nicolina :)


Spanar ut över havet :) Hon har redan fått lite färg! Inte så konstigt med tanke på att hon springer ute i solen dagarna i ända :)

På promenad längs stranden och plockar snäckor :)
Lika blek ännu! haha. När vi just kommit till stranden och hittat ett ställe med fyra lediga solstolar, kom en Thailändsk kvinna fram till mig och tog tag i min arm och smekte den försiktigt och beundrade min hudfärg. Hon kunde lite engelska och sa ”you are so white!”
Sen jämförde hon sin arm med min, och gav mig ett ”sad face”, haha! Det känns ju bra att de tycker att det är positivt, men jag skulle mycket hellre ha en lika fin brun färg som de har.

Det var väl allt för idag.
Nu har Nicolina somnat, och klockan är 20:56 här, så nu har vi fått igång rätt dygnsrytm hoppas jag.
Daniel och hans föräldrar är ute och äter, jag stannade hemma med Nicolina eftersom det blivit så mycket idag för henne, och hon behövde få varva ner och gå och lägga sig i tid. Det var tydligen precis vad hon behövde!

Som avslutning tänker jag svara på en fråga som jag fått.

Bor ni på hotell eller har ni ett eget hus?
– Daniels föräldrar hyr ett jätte mysigt hus från november – februari, så vi bor här med dem :)
Det är ett stort hus med 3 sovrum, 2 badrum, stort kök, vardagsrum och ”kontor”. På baksidan av huset finns en 12 m lång pool, och 4 solstolar. Dessutom finns en jätte mysig uteplats, där det är helt underbart att sitta och äta frukost!

Sådär, nu ska jag läsa nyheter och se om något nytt har hänt där hemma. Vi hörs imorgon!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. tereza

  va fina kort på er dotter, speciellt då hon ligger ioch sover : ) har varit några ggr in o kikat på din blogg, kommer att fortsätta hänga med lite oftare nu, intressant =) Ha d bra där ni är =)

 2. Alexandra

  Åh vad härligt det ser ut! Jag förstår att Nicolina trivs :)
  Tänkte bara tipsa om att lägga ett tunt lakan eller bomullstyg under nicolina i vagnen då hon sover. Då blir det inte så svettigt (vagnstygen är ju bara konstmaterial). Vår flicka fick utslag i somras då hon sov ute i vagnen, det var ju så varmt fast vagnen var i skuggan! Det var nog dels sk värmenoppor men också det är nog vanligt att barnens hy reagerar på alla kemikalier och dylkit som finns i vagnstygen. Tänkte bara säga det, vi fick många gnälliga nätter förrän utslagen försvann…
  Njut av solen och värmen, häri Österbotten är det blåsigt, kallt och mörkt :(

 3. xtina

  hur har det fått tag i huset de hyr? sökt på ngn speciell sida el känner de ngn som köpt huset där för att hyra ut då de sj inte är på plats?!

 4. Janina svarar

  Cillon: Jaa visst har hon! :D

  Malin: Jag vet tyvärr inte vad det är för hyra, men allt är minsann mycket billigare här! :)

  Sara: Tack så mycket! roligt att folk gillar min blogg :)

 5. sara

  hej, vill bara säga att ni har en jättesöt dotter och att du har en intressant och lite annorlunda blogg, läser den nästan varje dag fast jag inte känner dej! :)

 6. Malin

  det sägs ju att det är mycket billigare att leva i thailand än vad det är i finland, så det är ett smart val att spendera den kallaste årstiden i värmen för ett billigt pris.. :) får man fråga vad de betalar i hyra för huset?

stats