JANINAS

Braids

En av de roligaste grejerna med att få en dotter enligt mig, är att få göra frisyrer. Nu hade jag inte turen att få en dotter som vill vara fin, utan hon vill helst slänga runt med håret och rufsar alltid till det strax efter att jag borstat henne. Därför ser hon ut som ett troll varje dag. Hennes hår har heller inte växt så värst snabbt, det var först förra sommaren som man kunde göra en riktig hästsvans på henne. Fatta hur otålig jag börjar bli! Jag har väntat på det där jäkla håret nu i 3,5 år, och när det väl växt till sig lite så visar det sig att hon inte låter mig göra något med det heller.

Nå, idag fick jag prova göra flätor på henne för första gången, och hon blev så himla gullig! Hon kände försiktigt på dem och gick för att snurra ett varv för pappa, jaa hon var faktiskt riktigt stolt. Hon började till och med uppföra sig bättre, hon pratade i normal nivå och gjorde som jag sa. Vi sjöng imse vimse spindel och hade det riktigt trevligt.

Men så plötsligt gick hon in på toaletten och var där en liten stund, alldeles tyst. Så mitt i allt flög hon ut på alla fyra, med håret sprätande åt alla håll, och drog på ett riktigt lejonvrål. Så var Nicolina tillbaka!

Men det var roligt så länge det varade!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Hanna

  Haha, vilken sammanträffand! Att vi skrev liknand blogginlägg på samma dag. Och tur att vi har Nicolina och Yasmine som verkar ha väldigt mycket gemensamt. Känner mig inte så värst ensam längre med att ha en unge som är allergisk mot att borsta håret ;)

  Håller med föregående, ta bild framifrån också nästa gång. Ser ju så himla gulligt och fint bakifrån så kan ju bara gissa hur jag kommer att smälta när vi får en bild framifrån, oj ljuuvliga Nicolina!

  JANINA SVARAR: Haha, jaa våra ungar e verkligen av samma skrot och korn verkar det som ;) Jag har faktiskt en bild framifrån också, men hon fejksmajlar riktigt ordentligt så han får förbli privat :D hahah! men nästa gång!

 2. Lina - Mamma till Anabelle & Alicia

  Vad fin hon var i flätor :) Vi har ofta flätor på Anabelle, hennes hår är så flygigt och blir lätt tovigt. Men hon har inget emot det utan föredrar att ha ”pippiflätor” som hon säger. Hon sover även i fläta för att det ska vara lättare att borsta på morgonen och är skonsammare för håret, hon fick ju tyvärr mitt trassliga lockiga hår :)

  Ja det är väldigt fint där faktiskt, mysigt att det finns såna fina platser att vara på även i en stad. Vi har ju även en gård med massor av djur, bla. hästar, kor, kaniner, grisar mm. mitt i stan (du kanske sett när jag lagt upp bilder därifrån, Skälby). Inte många städer som kan erbjuda det :) Bara några hundra meter ifrån vårt hus dessutom! Så vi bor i en väldigt barnvänlig stad om man ska se det så.

  Hur är Vasa? Är det en storstad som Stockholm eller en liten stad? Är inte så insatt :)

 3. Anonym

  nej gud vad söta flätor!! hoppas du gör flätor på henne snart igen och tar en bild framifrån, vill se hur gullig hon är då också!

stats