JANINAS

Dagens fråga

Vad gör en förälder till en BRA förälder?

En bra förälder innebär mycket. Det är svårt att förklara för det finns så många olika varianter, men jag ska berätta om de egenskaper som jag tycker man ska ha för att vara en riktigt bra förälder.

Först och främst så ska man ALLTID sätta barnet framför sig själv.
Man ska ha tålamod, men inte för mycket. Man ska inte bli arg över onödiga grejer, man ska tänka efter ifall barnet själv kan ändra på situationen (t.ex. om de gråter ofta för att de har ont i magen, sånt kan man inte bli arg över), innan man låter nerverna brista. Men man ska samtidigt inte vara glad hela tiden, utan man SKA bli arg när barnet gör något som de inte får (t.ex. slår någon eller kastar sönder något). 
Man ska ha regler som man själv håller fast vid utan undantag, man ska göra sitt bästa för att själv följa samma regler och vara en bra förebild. Men man ska samtidigt inte vara FÖR sträng, och inte ha FÖR många regler. 
Man ska ge barnet tid att lära sig saker, och tid att öva. 
Man ska hjälpa barnet genom allt, oavsett om man själv inte samtycker, t.ex. om barnet vill lära sig spela piano, och man själv inte tycker om just piano, så ska man ändå sätta barnets behov framför sitt eget och låta henne/honom spela. Man ska visa att man är stolt över sitt barn, och ge belöningar när de gjort något riktigt bra. Man ska visa kärlek och ömhet, man ska försäkra barnet om att man alltid finns där, oavsett vad. 
Man ska trösta när barnet gråter, och skratta tillsammans när barnet är lyckligt.

Det är för mig en bra förälder, och jag gör mitt bästa för att leva upp till denna roll. 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Li

    Bra svarat på gårdagens fråga. Måste bara slänga en en fråga, "man ska hjälpa barnet med allt även om man själv inte samtycker" menar du ALLT då? Alltså om man tar tex, att barnet vill prostituera sig.. ska man stötta det då trots att man själv inte samtycker? Nu lär ju inte det hända men bara undrade om du räknade in såna drastiska saker också i svaret? :)

    Ps, i fortsättningen hittar du dagens fråga på min blogg. Du kan läsa dig till varför. Ha det bäst, skit bra skrivet än en gång! Kram

stats