JANINAS

Dagens fråga

Jag själv gillar inte snabbmat. Jag tycker inte det är gott, och sen så mår jag riktigt illa flera timmar efter att jag ätit sånt. Så jag äter snabbmat (pizza, hamburgare, pommes frites..) kanske 1 gång vartannat år. Mikropizza eller pizzor som man köper och värmer i ugnen kan jag äta kanske 3 gånger per år, de börjar jag inte må illa av och de tycker jag faktiskt är goda. 
Men Nicolina kommer jag inte bjuda snabbmat åt förrän hon blivit så stor så hon själv frågar om hon kan få. Av den enkla orsaken att vi inte äter sån mat hemma, varje dag lagar jag vanlig husmanskost just för att det mår alla bäst av och det är den maten som Nicolina behöver. Om vi ska äta ute nångång så far vi till något ställe som har ”barnmat” (t.ex. potatismos med köttbullar) på menyn, fast vi äter typ aldrig ute så det är inget problem. 

Jag menar inte att snabbmat är JÄTTE onyttigt och att vi inte äter det därför, utan för att jag inte gillar det och det är ju jag som lagar maten hemma. Vill Daniel äta snabbmat så köper han åt sig själv, men i vår familj så är det jag som bestämmer vad Nicolina äter om dagarna, eftersom det är jag som är mest ”påläst” om vad hon behöver för slags mat och eftersom det är jag som kan laga maten ;)

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats