JANINAS

Dagens fråga

Är det någon gång okej att röka eller dricka under en graviditet?

Nej nej nej. Om man vet att man är gravid så SKA man inte röka eller dricka alkohol! Så är det bara.
Det skadar barnet, och oavsett om det inte är farligt att dricka en cider bara så SKA man inte göra det helt enkelt!
Barnet ska alltid komma i första hand, och det gäller även när den ligger och gror i magen. Då ska man göra sitt bästa för att barnet ska ha det bra där inne, och inte hälla eller dra i sig några onödiga gifter. 

Jag blir så arg när jag ser någon gravid röka, att se de flesta unga mammorna i det danska programmet Unga mödrar röka när de är gravida, och sen efter att barnet är fött så fortsätter de att röka inne i lägenheten, det gör mig helt jävla förbannad. 
Fimpa! Och om det nu finns så jävla lite motivation eller om det helt enkelt saknas självdisciplin, så gå nu åtminstone ut på balkongen!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Lisa

  Åh va skönt att se en ung mamma som tar lite ansvar. Jag är också 91:a och är helt förundrad över folk i min ålder som går och skaffar barn utan att tänka sig för, du verkar ju i alla fall ha vett i kroppen. :) Blir så FÖRBANNAD när folk tänker mer på sina behov och missbruk än sina oskyldiga, ofödda eller mycket små barn. De förtjänar inte att förgiftas och få liven förstörda! Usch vilka själviska människor. Skönt att du är så mogen för vår ålder, själv har jag bestämt att det får dröja ett bra tag tills jag och min sambo är helt redo. Kanske 5-10 år, vem vet?

 2. Janina svarar

  Emilia: Joo henne blev jag riktigt störd på också! Hon tjatade på om hur hon skulle bevisa åt socialen att hon kunde ta hand om sin dotter, men hon tycktes inte alls bry sig om att hon satt och blåste gift på henne.
  Tack så mycket! :)

  Anonym: Jag ska se om jag kan göra något åt det. Det går inte att logga in heller så det är förmodligen något strul med själva bloggsvar's sida.

 3. Emilia

  Är av samma åsikt! En av mammorna (i Unga mödrar) som jag reagerade starkt på var den där Hanna (om du har sett?) som kämpade med att få behålla sin dotter Cicilaya. Hon rökte henne rakt upp i ansiktet då hon hade henne i famnen. Det kändes som ren tortyr att se på henne! Samma med de andra mammorna, rökte in i graviditeten och efter. Jag var rökare före jag fick N men så fort jag plussade så fimpade jag tobaken, för hennes skull. Barnet kommer alltid i första hand! Gillar din blogg stort! Du verkar så jordnära och förnuftig, dementerar helt klart alla myter om att unga mammor skulle vara sämre mammor! :)

stats