JANINAS

Dagens fråga

Vilken ”metod” använder du dig av när du söver ditt barn? 

Det har aldrig varit svårt att få Nicolina att somna till natten, så vi har inte använt oss av någon speciell metod. 
Förut var vi tvungna att sitta bredvid hennes säng tills hon somnade, men det tyckte vi inte var något problem så det turades vi om att göra varannan kväll. 
Nu lägger vi bara ner henne i sängen och säger Godnatt, så ligger hon och pratar för sig själv en stund innan hon somnar. 
Ibland händer det väl nog att hon står och gråter efter att man gått ut ur rummet, men det tar inte många minuter innan hon lugnar ner sig. 

Nicolina tycker inte om att sova i vår säng, hon sov bara några nätter i vår säng när hon var nyfödd, och sen om hon hade ont i magen på natten så fick hon sova mellan mig och Daniel, men hon har aldrig blivit fäst vid att sova med oss. Nuförtiden blir hon rent av irriterad om man vill mysa lite och sova tillsammans, haha.  
Så det är skönt att det inte blivit en vana att hon ska sova i vår säng. Där är ju också ett tips som jag kan ge åt andra blivande föräldrar; Låt babyn sova i egen säng om den inte protesterar! Även om det är mysigt att låta babyn sova mellan mamma och pappa så är det ännu mysigare i framtiden när man slipper ha en stor bebis som breder ut sig
;) för det är precis vad Nicolina gör i sin egen säng, hon tar ut allt utrymme som finns! Så vi är väldigt tacksamma över att hon vill sova ”ifred” :)


Pappa och dotter, sommaren 2009 ♥
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats