JANINAS

Dagens fråga

I vilken åldern tycker du det är lämpligt att barn börjar på dagis?

Egentligen tycker jag att barnet ska hunnit fylla 1 år innan det är dags för dagvård, men det är många som inte kan vänta så länge p.g.a. att de måste tillbaka i jobb, men om det går att vänta så tycker jag att man ska göra det.
Annars så tycker jag att gränsen går vid 9 månader, före det ska barnet nog få vara hemma med mamma.
Nicolina kommer vara 1 år och 8 månader när hon börjar vara hos en dagmamma, och det tycker jag är en riktigt passlig ålder.
Hon har för inte så länge sen börjat delta i lekandet på riktigt här hemma när mammas dagbarn är här, och hon älskar verkligen att få vara med. Så att hon har fått ”öva” lite här hemma tror jag kommer hjälpa mycket sen i höst när hon ska på dagvård.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Mimosa

  Angående ryggövningar så ha jag använd gymmets maskiner, vari på speciell "rygg-jumppa" men å sånde vanli övningar som att ligg på mage å lyft på huvud, fötter och händer i diverse olika kombinationer :)

 2. Lina - Mamma till Anabelle & gravid med nummer två

  Det var dåligt tycker jag. Vid 9 månader är de ju på tok för små för att lämnas bort anser jag iaf. Här får vi föräldrapenning i 480 dagar vid ett barn (ca 16 månader) och ytterligare 180 till dagar om du får tvillingar. Detta tycker vi här är på tok för lite men vi kanske ska vara nöjda med det då om ni bara får fram till 9 månader i Finland :)

 3. Janina svarar

  Dagvård = dagmamma. Jag skulle aldrig lägga mitt barn på dagis ifall jag kunde ha henne hos en dagmamma tills hon var redo att börja skolan.

 4. Anonym

  mammaledigheten tar slut efter 9 månader.. int får di ju böri på dagis int men di får ju va vi en dagmamma..

stats