JANINAS

Det som fanns i paketet

Jag tänkte berätta om vad som fanns i paketet som jag och Nicolina hämtade ut imorse, det var nämligen järntabletter. Jag har inte haft lågt Hb hittills under någon av graviditeterna, men nu när jag var senast till MVC så hade det sjunkit jätte mycket. 109 hade jag då, och jag har hittills hela tiden haft kring 130. Det sägs att bebisen tar mycket järn de sista månaderna, så det är antagligen därför. 

Eftersom vanliga järntabletter oftast orsakar riktigt trög mage så ville jag inte ta det som de flesta tar, man har tillräckligt med krämpor ändå såhär i slutspurten. Jag googlade säkert två timmar och läste om alla möjliga alternativ som fanns, och läste mest bara positivt om dessa piller. Hemofer Plus, som innehåller både järn och folsyra vilket gör det lättare för kroppen att ta upp järnet, och som dessutom är mer skonsamma för magen! De här pillren ska inte orsaka några som helst biverkningar, visst finns det undantag (precis som med allt annat), men det är väl bättre än att ta sånt som typ alla får förstoppning av :)

Nu har jag ju inte hunnit prova dem ännu så jag kan inte säga av egen erfarenhet om de fungerar så bra som de påstår, men jag tänkte nu blogga om det ändå så kanske någon annan gravid blir glad av ett litet tips.

Jag hittade inte just de här i apoteket här i Vasa, kanske de endast säljs i Sverige? Så jag beställde från shopping4net.se, det var hur enkelt som helst och gick att ta på faktura. Med frakt och allt blev det bara att kosta 11,40 €, vilket är BILLIGT i jämförelse med många andra järntabletter :)

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Janina svarar

  Man måste inte ta järntabletter ifall man har normalt Hb, vilket jag har haft tills nu. Det har ingen betydelse om man äter dem i början eller slutet, man tar dem när de behövs helt enkelt :)

 2. Janina svarar

  Min BM sa att jag egentligen bara behöver dricka en flaska blutsaft så blir det antagligen bra av bara det eftersom jag haft så bra hela tiden hittills, men det var så äckligt så jag tar hellre 4 stora piller varje dag. Dessutom tyckte jag inte de var SÅ stora, men jag har heller inga problem med att svälja piller så för mig är dom utmärkta!

  Jag har läst runt ganska mycket nu och Hemofer Plus är nog tillräckligt för många, men självklart finns det också de som inte får det de behöver från Hemofer och behövt annat preparat, men det är ju så med allt!

  Tack så mycket :)

 3. Lina - Mamma till Anabelle & Alicia

  Jag har under båda mina graviditeter ätit Niferex och min mage har inte reagerat alls på dom. Men fick höra att jag hade en stålmage för tydligen reagerar många med trög mage osv. Men Hemofer innehåller MYCKET mindre järn och är inte billigare för du måste ta många fler tabletter av dom. Du får aldrig samma mängd järn från dom som Niferex men det kan säkert stämma att de är mildare för magen, antagligen just för att de innehåller mindre järn. Men räcker dom och järnvärdet går upp så räcker ju dom. För mig hade de aldrig räckt, kom precis upp på 120 (som man bör ha minst vid förlossningen) när jag tog två Niferex om dagen från och med halva graviditeten. Fick även fortsätta lite efter för att det skulle komma upp ordentligt. Har faktiskt köpt Hemofer en gång jag med, fast då var jag inte gravid utan det var mer som ett kosttillskott för mitt järnvärde var ganska lågt och det funkade bra förutom att tabletterna är så jäkla stora fick ont nästan när jag svalde dom :P Kanske jag som har lite strupe haha :) Hur som helst hoppas de funkar bra för dig! Inte länge kvar till bebisen är här nu, tycker det gått så himla fort från du skrev ut det på bloggen tills nu! Sjukt vad tiden rusar iväg :) Lycka till

stats