JANINAS

Egentid & överraskningsfest

I fredags följde stora flickorna med Daniel när han åkte till jobbet klockan 14 (han jobbar i samma by som våra föräldrar bor i) och skjutsade dem till min mamma. Där skulle de sova till söndag. Jag och Milou hade hela eftermiddagen för oss själva och gick ut på en långpromenad, gick in en sväng via butiken och handlade fredagsgodis, rumpövningar när vi kom hem och sen bus på vardagsrumsmattan. Det tog hårt på krafterna att va ensam med mamma så lillan slocknade bara nån timme efter att vi kommit hem och sov tills Daniel kom hem från jobbet kring klockan 20.

På lördagen fick vi alla sovmorgon och sov tills Milou vaknade vid 8:30. Vi hade gått och lagt oss tidigt kvällen före så vi var utvilade. Vi åt frukost och gick sen ut på ännu en långpromenad (vi har alltid varit duktiga på att promenera). Daniel valde vägen och det blev 9,5 km! Pausade en liten stund på Citymarket och Alko för att handla till kvällen. Efter den långa promenaden tyckte vi att vi förtjänade varsin pizza, så det fick bli vår lunch.

När vi var mätta och belåtna slängde jag i lite blonda slingor i håret. Den lila färgen som jag gjorde för några veckor sen var så gott som borta men hade lämnat en mörkare ton än jag önskar, så med brist på ork att gå till frisören tog jag saken i egna händer och gjorde frillan lite ljusare. Tiden gick snabbt och jag hade inte tid att lägga i en röd färg efteråt, så istället använde jag en röd färgmask när jag duschade och blev rödhårig igen, passligt till kvällens överraskningsfest.

Det var Hannas Tobbe vi firade, som fyller år 2 oktober. Jag minns inte när jag senast var på fest så det var riktigt roligt! Skönt att komma ut lite ibland, även om jag inte riktigt längre vet hur man festar. Jag är så gott som nykterist även när jag inte ammar men det är alltid roligt att va med ändå. Milou var hos min mamma sålänge och det var första gången hon blev skött av nån annan än mig och Daniel så länge. 6 timmar var jag ifrån henne och det hade gått riktigt bra! När vi åkte från festen kring 23 sov hon redan så jag la mig bara bredvid henne i sängen och så sov vi gott hela natten.

Det var den helgen det, en bra en!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Emma

  Hej Janina! En fråga som jag är väldigt intresserad av nu när jag är nybliven mamma är just amning, såg på en bild att Milou fick nappflaska en gång när ni var ute. Har du då pumpat ur och ger henne eller får hon ersättning? Nu när din mamma var barnvakt, pumpar du då ur eller får hon ersättning? Hur länge har du ammat dina barn? Sällan man ser mammor som ammar på stan och så, varför tror du det?

  Jag ammar och jag känner ett stort obehag över att ge min dotter ersättning eller pumpa ur ist för att ge henne bröstet, jag vill liksom inte ge den uppgiften till någon annan. (svårt att förklara). Men jag antar att jag gillar att vara behövd, att det är bara min uppgift när hon vill ha mat och tröst. (det är mitt första barn, jag är 22år)

 2. Ida

  Hej!
  Måste fråga: Har du den turen att Milou sover hela natten igenom? :)

  JANINA SVARAR: Nej hon vaknar och äter 2-3 ggr per natt, fast det går så på rutin numera så varken hon eller jag vaknar riktigt på riktigt ;) Jag slänger ut bröstet och somnar om typ, haha!

stats