JANINAS

En fråga om kreatin

När man börjar med kreatin ska man ju ta fyra gånger om dagen de första fem dagarna, det började jag med idag. Tog imorse till frukost, och efter lunchen, sen började jag må riktigt illa. Känner mig fortfarande lite konstig men absolut inte som för nån timme sen. Jag har hört att vissa inte tål kreatin, och antar ju att jag är en av dem då. Orkar inte googla så jag frågar här istället:

Är det skillnad på olika märken eller finns det något annat kosttillskott som har samma effekt som kreatin?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. kreatin niklas

  Hej!

  Jag har gjort en sida helt dedikerad kreatin i utbildningssyfte. Kolla gärna in på kreatinkungen för mer information om kreatin.

  Kör hårt!

  Med vänlig hälsning
  Niklas

 2. fannypee

  Om du har någon typ gym grossisten butik i nærheten så råder jag att bara gå in och høra … Ær man lite lost (som en annan) så får man kanon hjælp att hitta det som passar en sjælv beroende på mål osv :)

 3. Sabina

  Pröva ta en mindre dos än rekommenderat så kroppen vänjer sig till en början. Men illamåendet borde ge med sig efter några dagars användning. Det är ganska vanligt att man börjar må illa…. men om det inte blir bättre så pröva att byta till en annan sort. Lycka till! :)

 4. Caroline

  Jag har ingen aning om det är samma sak som kreatin, men jag tar L-Glutamine 3ggr om dagen. Det är typ bra för blodtrycket, man blir glad av det och det är nedbrytet protein (aminosyror) i det, om jag inte minns fel. Du kan ju säkert läsa lite mer om det på nätet, men det där är de tre ”viktiga” sakerna för mig iallafall som jag kommer ihåg. Och om du känner dig lite nere osv nu för tiden, kanske det kan vara en bra produkt för dig eftersom den påverkar humöret positivt!

 5. Anne

  Nu kan jag inte låta bli att kommentera när jag tittade förbi. Du som har ”problem” med njurarna borde verkligen kolla upp om detta är något som är hälsosamt för dig. Var rädd om dig. Lyssna på en äldre kvinnas råd. Det är nu du lägger grunden till resten av ditt liv. Man orkar kanske inte tänka så i din ålder. Men när man går över 40 kan jag tala om att man ångrar vad man gjort och inte. Vid 40 kan man ha lika lång tid kvar att leva som man redan gjort: men kroppen sviktar redan av dumheter man gjort i sin ungdom. Håller tummarna för att du snart mår bättre. Kram.

 6. Cecilia

  Hej!

  Jo skillnad är det nog på olika märken. Det finns en mängd olika kreatin (en ren djungel skulle jag säga). Men jag antar att alla människor reagerar olika på olika typer av t.ex. kreatin. Vissa får till och med bättre resultat med vissa kosttillskott och sämre med andra. Hur man ska hitta rätt är dock för mig ännu ett mysterium. Mår man illa borde man kanske prova något annat i alla fall :)

 7. Anonym

  Det beror kanske på hur du har ätit, druckit och tränat före du tagit kreatin?
  Creatin finns annars naturligt i lingon, rått kött (men vem sku nu äta det..) och tillverkas naturligt i kroppen varje dag.
  Det dåliga med just creatin är att Creatin sammlar vätska i kroppen så det goda det gör med attt ta det vid träning är kanske endå blir negativt med tanke på stora vätskesamlingen i kroppen..
  Det finns ju många alternativ på fintestukkus hemsida under prestationshöjjare. Lättast är något i pulverform för kroppen att ta upp. Fucked up brukar va populärt nu just eller så kan du läsa om ett bcaa tillskott beroende på vad du äter creatin för.
  Eller om du äter för orkens skull kan koffeintabletter vara något? Eller ät något Kolhydratsrikt= energi för kroppen.

  Men i stort sätt klarar man sig utan extra creatin. Det är istället mat är a och o. Snabba kolhydrater straxt före och straxt efter då energin är slut i kroppen tex banan,mjölk –> kroppen får då snabbt energi.
  Långsamma kolhydrater efter träning –> för att fylla på med energi så att kroppen årkar återhämta sig efter nedbrytningen som skett pga träningen och för att fylla musklerna så de ska bli runda och fina ;) samt protein efter träning för att kroppen skall få byggstenar att lappa alla muskler.

  Hoppas jag inte rådda bårt dej allt för mycket.
  Lycka till, du rockar! :)

 8. Felicia

  Hej! Jag har några funderingar… Varför anser du att du behöver kreatin-tillskott och vilken mängd åt du? Oftast beror magont på överintag nämligen. (rekommendationerna är upp till 5 g / dag)
  Hoppas att du mår bättre iallafall! :) kram

 9. mikon

  Haloj.. Då jag intar kreatin så brukar jag ta bara 5g per dag. that’s it!! Man måst inte inta 4ggr per dag de första dagarna. Och om du vill ha mera effekt på muskelökning kan du ha ditt energiintag högre för en 2-3 månader och ett ökat proteinintak 2gr * kg. och att du delar in kroppen i delar typ benen o. rumpan en dag armar och axlar en annan dag mage o. rygg en annan dag eller så på ett annat sätt. är inget proffs men en sida med olika övningar är dinträning.se. Där finns bra tips.. Lycka till. jätte bra blogg har du :-)

stats