JANINAS

En morgon i skogen
Joline vaknade redan 5:50 imorse, jag trodde jag skulle få henne att somna om i vår säng men när Daniel steg upp och for iväg till jobbet där kring samma tid så var det kört. Då fattade hon att det inte var natt längre och då var det bara att stiga upp och påbörja dagen. Nicolina vaknade av lillans oljud redan före 07 så vi hade mycket ledig tid på förmiddagen.

Jag hade bestämt redan igår att vi skulle gå ut i skogen idag ifall vädret var okej. Så där lite efter 09 hade vi klätt på oss och var påväg mot skogen. Vi gick en bit förbi ett område med massa nybyggda hus och det var lite (läs: mycket) Wisteria Lane känsla över stället. Vi ”hittade” det där området för bara nån dag sen när vi var ut på promenad, trots att vi bott här sen december så har vi inte riktigt brytt oss om att utforska alla vägar häromkring, men det var minsann en positiv överraskning för oss som inte direkt känt oss som hemma i denna stad. Gatunamn som Regnbågen och Stjärnfallet hittar man inte överallt! Skulle vi lämna kvar här i Finland av nån orsak så skulle vi nog överväga att bygga hus just där. Många barnfamiljer verkar det bo där och så lugnt och tryggt kändes det.

Anyway. Vi gick till gatans slut och där fanns en stig in i skogen. Joline ramlade över nästan varenda sten och trädrot som fanns så till sist blev hon irriterad och jag fick bära på henne, men när vi kom fram till en lite mer öppen plats blev det bättre. Nicolina lekte att vi gått vilse och Joline var mest intresserad av att söka ”båå” (blåbär).

En härlig morgon med andra ord och när vi kom hem kokade jag barnens favorit till lunch – korvsoppa.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Linnéa

    När/Om jag får barn vill jag bli som dig Janina! :)

    JANINA SVARAR: Det är nog det finaste nån kan säga! :) Tack! <3

  2. Mimmi

    tå ja gick i högstadiet å hede bostadsområdi va ganska ny så älska ja att fara på sena cykelturer tid på somarlovi. så mysit me all fina hus å kul ti ped omkring å koll ho folk ha byggd osv. verkligen mysit ställ :) men tycker husen e liti fö nära varader fö min stil…

    JANINA SVARAR: Joo, faktiskt ere liti väl nära mellan husin.. men iofs så e ja så jäkla mörkrädd så tide ut i skåogin sko e säkert va bra om ja hadd massa grannar runtomkring så ja slipper inbill me att ja ska bli mörda utan att najn håxar na ;)

stats