JANINAS

En tand fattigare

Som ni märker är jag lite off med bloggandet just nu. Dessa perioder kommer allt oftare nuförtiden och jag försöker ignorera tanken att det kanske är här min bloggs historia ska ta slut. I fem (!) år har jag dokumenterat mitt liv och mina tankar, en vacker dag tar inläggen slut och även om jag accepterar läget så känns det motvilligt. Jag VILL blogga, men jag tycker inte jag har något att skriva om för det mesta längre. Jag vill ju blogga om vår flytt till Sverige och sen vårt liv i ett nytt land, men jag känner mig så otålig.

Just därför spenderar jag en stund varje dag vid datorn och söker jobb. Googlar, finslipar CV’n, ringer runt. Sen har vi även tagit vara på de fina vädret som vi haft de senaste dagarna, och så har jag förstås jobbat. De senaste fyra dagarna har jag haft ont och svullet tandkött runtomkring en visdomstand (som inte kommit fram mer än ca. 2 mm ännu), så jag ringde till tandläkaren igår och fick en tid redan samma dag. Jag hade ju tänkt mig att det kanske var nån bakterie som satt sig under tandköttet och att jag skulle få nån slags munskölj att använda, men efter att de undersökt och röntgat kom de fram till att det var bäst att de drog ut tanden eftersom det var för trångt för den att växa. Att dra ut en tand har varit en stor fobi jag haft hela livet och då plötsligt var det dags. Det tog en halvtimme innan de fick ut tanden för den satt så hårt, och nu lider jag av värk både i munnen, käken, huvudet och så har jag ett stort sår i mungipan då hon drog i den så hårt för att få ett bra grepp om tanden.

Nog för att jag önskat mig lite mer äventyr den senaste tiden, men såna överraskningar tycker jag inte om. Nu ska jag ta en till portion glass och tycka synd om mig själv.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. madde

  Va tråkigt att du känner så. :( Jag tycker det är jättekul att gå in på din blogg och läsa om ditt mammaliv. Det allra vanligaste som sker i er vardag kan vara kul, intressant att läsa om. Som vad ni eller barnen har gjort. :-) Recept, känslor, barnens tok och lek mm. Hur är det föresten med tanten som Nicolina lärde känna som bor vid er? Hälsar hon fortfarande på henne? :-)

  JANINA SVARAR: Vad roligt att du gillar det du läser! :) Tanten är vid sin sommarstuga nu i sommar så hon har inte varit hemma mer än att vattna blommorna sen i juni ungefär. Förhoppningsvis kommer hon hem igen så småningom så Nicolina får hälsa på sin kompis igen :) Jag tror det är nyttigt för henne att umgås med en tant, och säkert lika nyttigt för tanten att få umgås med lilla (prat)glada Nicolina :)

 2. Anki

  Jag op. bort alla fyra visdomständerna hos tandläkaren. Mina hade, precis som dina, inte växt fram som de ska och då samlas mat och skit under tandköttet och därför blir det inflammerat. Två/gång drog de ut. Jag blev dessutom sydd och hade läskiga trådar som allt fastnade i . Inte kul! Hoppas det onda ger med sig fort och att du slipper värkmedicinen. Smoothies låter bra! Jag minns att jag åt ärtsoppa genom sugrör första dagarna. :)

  JANINA SVARAR: Ååh fyy, jag ska dra ut den andra i övre käken i oktober men de i nedre käken får de gärna låta bli. Vill inte gå igenom denna smärta mer än nödvändigt!

 3. S

  Efter att jag dragit ut en visdomstand så blev jag svullen, blå och gul på käken efteråt. Fick påpeka åt alla som såg mig att jag inte blivit slagen av min man, för så såg det verkligen ut i några dagar :(

 4. josefine

  Bloggar inte Carro längre? Länken tills hennes nya blogg funkar inte… :(

  JANINA SVARAR: Nej hon har slutat blogga, tyvärr!

stats