JANINAS

Feber

Jag ska strax gå och lägga mig men före det måste jag ta och uppdatera lite.

Nicolina har blivit sjuk, hon har fått en hemsk hosta och idag hostade hon så mycket hos dagmamman vid lunch så hon började spy. Ändå har hon varit pigg och på bra humör, så när hon kom hem gick vi ner längs strandpromenaden och matade fåglarna. Hon var faktiskt på lite dåligt humör men vi trodde att hon bara hade en dålig dag. Men sen ikväll när jag hade gjort henne färdig för sängen och höll på att borsta tänderna så kändes hon väldigt varm. 37,7 visade febertermometern, även om vi inte litar att den visar helt exakt så stämmer den nog ganska bra eftersom den visade 36,2 när jag provade på mig själv. 
Det är en kille hos dagmamman som också fick hosta som sen övergick till feber, så det är inte så konstigt att hon blev sjuk. Fast det är typ tredje gången hon har feber som beror på virus, hittills har hon bara fått feber av vaccin, så vi har haft tur!

Imorgon ska hon vara hemma med mig. Hoppas febern inte blir så mycket högre, vi vill inte ge någon supp ”i onödan”, vi ger bara om hon sover dåligt eller om febern stiger, men så länge hon är pigg och man inte märker på henne att hon är sjuk så ger vi ingen medicin. Jag ska testa och se om den stigit något sen när jag lägger mig, vi har nämligen en sån där febertermometer som man placerar mot pannan och så visar den tempen efter 2 sekunder, den är väldigt behändig när man har småbarn som inte vill sitta still.

Nåja, nu ska jag göra mig färdig för sängen jag också och hålla tummarna att jag slipper bli smittad. Det räcker gott och väl med mitt illamående, någon feber behöver jag inte!
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Anna

  Vi ger heller inte Panadol om det inte är nödvändigt, barn (och även vuxna!) måste få bygga upp sina immunförsvar! Feber är individuell, barn har i allmänhet högre normaltemperatur än oss vuxna. 37,7 är helt normal kroppstemperatur för en del barn, medan det är feber för andra. Därför ska man se hur barnet mår och hur mycket högre temperaturen barnet har än det vanligtvis har. Krya på er!

 2. alexandra

  Jag tror inte heller det är bra att ge suppar om barnet inte har hög feber eller annars är jätte sjuk. Här ger vi nog sällan och bara om man faktiskt inte klarar sig utan.

 3. Janina svarar

  Det är vårt barn och vi bestämmer själva hur vi gör. 37,7 är inte hög feber (jag hade själv alltid 39-40 när jag var liten), om det handlat om en liten baby skulle det förstås vara en helt annan sak. Men hon hade inte klagat alls, och även om Panadol inte är skadligt så är det nog bra att låta kroppen ta hand om lite grann själv också, speciellt när de är små och immunförsvaret ska byggas upp.

  Hon fick som sagt en supp sen under natten när hon uppenbarligen blev störd av febern, så inte låter vi henne lida heller.

 4. Gabriel

  Hej.. Vill skriva att du har en fin blogg.. Gillar innehållet och designen.. Har precis börjat följa din blogg.. Är själv en ny pappa bloggare sedan en vecka och tycker att det är hur kul som helst.. Kram Pappa Gabriel..

 5. Sofie

  Ge supp åt ditt barn om hon har 37,7 feber! Panadol är inte skadligt för henne. Tror inte det skulle varit i "onödan".

stats