JANINAS

För två år sen

Älskade lilla Joline valde att komma ut i vecka 42+1, så när dessa bilder togs var det ännu två veckor kvar. När hon valde att komma ut gick det undan! 3 timmar & 45 minuter från första värken, så var hon ute. Jag hann knappt förstå vad som hände själv, fastän jag genomgick sån obeskrivlig smärta så hann/ville jag inte få smärtlindring (precis som med Nicolina, fastän det gick i en mer mänsklig takt). I efterhand önskar jag i smyg att jag provat på lustgas, då skulle jag kanske inte upplevt det så traumatiserande att öppnas till 10 cm på två timmar. Skulle säkert varit skönt att få känna sig lite borta och inte helt klarvaken och redo att hoppa ut genom fönstret just då.

En varm och perfekt liten lillasyster lades på mitt bröst den 27 oktober 2011 klockan 03:13. 3800 g & 50 cm ren kärlek. Idag är det 6 dagar kvar tills vi har ett tvåårigt yrväder i huset. Och när jag först skrev rubriken skrev jag ”För ett år sen”, för så känns det. Kan inte förstå att hon redan är TVÅ. Var finns den där pausknappen när man behöver den? ♥

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Anna

  Såg ni pratade om smärtlindring, själv hann jag bara få lustgas för när det börja smärta som mest va jag öppen 8cm med pojken som e född i maj ifjol å nu me dottern som föddes i september i år så öppnades jag tydligen 10 cm så länge jag stod i duschen, några drag lustgas för att spräcka hinnorna och sen var hon ute på 3 min, men hade nog ordentlig smärta strax före hon var ute så då ångra man att det inte hann med någon smärtlindring. Men nu har man 2 fina barn :)

 2. Heidi-Jessica

  Min erfarenhet av lustgas va inga rolig alls, allting tog lika ont, men jag började må jätte illa o blev super yr i huvudet! Men jätte duktigt av dig att inte ta någon smärtlindring, verkligen! (Själv tog jag allt som bjöds på!)

  JANINA SVARAR: Det är just därför jag inte vågat prova på lustgas, har varit så rädd att bli illamående! Det gör ju inte saken bättre precis ;)

 3. Anna

  wow vilken mage måste jag säga :) fick andra barnet här i september och min mage såg så mer annorlunda ut, en hel del bristningar alltså som kom efter första graviditeten i vecka 38 :P och så blev jag rundare hela vägen, du ser så smal ut annars med ”bara” magen! :)

  JANINA SVARAR: Tack! :)

 4. Daniella

  Vilken fin mage! Otroligt starkt av dig att föda utan smärtlindring. Jag försökte men blev så stressad att jag skrek efter epidural till slut. Hade planerat att föda utan men hade för mycket folk i rummet så jag blev stressad.

  JANINA SVARAR: Tack! :) Fyyyy vad irriterande! Jag hade bara Daniel med mig i rummet från att vi kom in tills jag kände det där trycket som kommer när man börjar vara fullt öppen och då ringde jag på klockan så kom en barnmorska och undersköterska in. Fast min förlossning gick ju så snabbt och komplikationsfritt så förmodligen därför det var så lugnt i rummet.

stats