JANINAS

Första dagarna som trebarnsmorsa

Vill börja med att säga TACK för alla gratulationer! :) Det värmer ska ni veta!

Så var snart första veckan som trebarnsmamma förbi, och det har gått riktigt bra. Hade lite otur där första natten när Nicolina blev magsjuk och spydde hejvilt, men vi andra har (ännu) inte insjuknat så kanske det räcker så. Hoppas!

Milou är en väldigt trött bebis som helst sover hela dagarna så vi försöker njuta av lugnet så länge det varar. Nätterna går relativt bra också än så länge, hon äter 3-4 gånger per natt och ligger ibland och viftar med armarna en stund innan hon somnar om. Bajsar och spyr däremellan och så.

Är mitt inne i bebisbubblan just nu så därför blir det inte så mycket uppdatering. Daniel fortsätter jobba nu på måndag så då börjar vardagen på riktigt. Skulle gärna ha honom hemma en vecka till men nästa ”pappavecka” har han lagt ihop med sommarsemestern så det blir vid midsommar.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Madelen

    Va skönt med en lugn start när hon sover så mycket, för nicolina och joline också. Eller tycker dom det är tråkigt att lillasyster sover så mycket? :) Vår son har alltid sovit väldigt lite på dagarna och skrek så fort han inte var i famn och har fortfarande jättestort behov av att vara nära mycket, han blir 8 månader nu. Du får berätta sedan om du ser olikheter mellan de tre barnen redan på detta spädbarnsstadie :)

  2. Madelaine

    Hur är det med Daniels pappaledighet? Började han den när Milou föddes och meddelande han då bara rakt av till chefen? Vi sitter nämligen och klurar hur sambon skall göra. Han vill gärna vara hemma när bebis kommer i sommar, men då om han börjar semester strax innan BF kan de ju hända att bebis vill bo kvar ännu 2 veckor ;) Så då känns hans semester ”bortkastad”. Så är det då månne upp till arbetsgivaren (Som jag tror) att han kan meddela from bebis födelse att nu lämnar jag hemma på pappaledigt och sen tar semester (för detdär me semester spelar ej så stor roll då det bara är han och chefen som byter av varandra på samma avdelning). För enligt kela skall ju pappaledigheten meddelas låångt på förhand? Ursäkta mitt rådd men vi tyckte att vi ej fick så stor klarhet med detta vid rådgivningen sist, så kanske det är lättare att förstå när man vet hur någon annan gjort så man har en riktlinje :)

    JANINA SVARAR: Han har tre veckor som han får ta ut, och den första tog han från och med den dagen hon föddes. Nästa tar han veckan efter midsommar (veckan före hans sommarsemester börjar) och den sista veckan sparar han till vintern :) För de flesta arbetsgivare är det väl nog OK att papporna tar ledigt från när babyn föds, och ingen som ska föda ”normalt” vet ju säkert när det blir så det gäller väl att utgå från att det sker nångång kring BF :)

stats