JANINAS

Fram med vinterkläderna

Det känns verkligen att vintern är påväg nu. Temperaturen vill knappt stiga över 0 grader och även om vinden inte är stark så blåser den rakt igenom. Idag plockade jag fram min vinterjacka som jag köpte i vårvintras (vill egentligen inte använda vinterkläder redan i oktober men när man undviker att gå ut för att man fryser så kanske man ska inse att tiden är inne), den satt otroligt snyggt utan gravidmage. Jag ångrar lite nu att jag använde den redan när jag var gravid, för den är så snygg men påminner mig bara om illamåendet. Jag blir nästan illamående bara av att se mig i spegeln. Men där och då hade jag inget annat val när magen inte fick plats i min gamla vinterjacka.

Jag antar att det kommer börja kännas bättre när jag använt den några gånger, nu var det ju första gången jag såg mig själv i den sen jag var gravid så det kom som en chock. Märker att det blir mycket tjat om mitt jävla gravidillamående, men det kan inte hjälpas! I’m over it men det finns ännu kvar nära i minnet.

Suddade ut råddet i bakgrunden, hahaha. Om man ändå kunde göra så i verkligheten också. Varje gång jag laddar upp en bild här på bloggen där det syns hur råddigt vi har det här, tänker jag på Carro och hennes ”rådd”. Hrrmm. *Påminner mig själv om att jag har två barn fler än henne… andas, andaas*. Men nu har jag faktiskt städat upp, och bytt gardiner och flyttat om lite mattor också, så nu ser det riktigt hemtrevligt ut här.

Nåja. Klär mamman sig varmt så gör förstås barnen det också. Idag har de invigt sina nya vinterkläder från Racoon.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. . Pjumas .

  Om det handlar om barnens leksaker så skall du inte tänka på rådd, utan lek :) Det har i alla fall gett en helt annan bild åt mig att tänka så, och då har jag ett barn som får vardagsrummet fyllt av leksaker ;)

 2. Nina

  Känner igen mej, här går jag ännu med kväljningar å kan int ens tänka på vissa saker som jag mådde dåligt över för 2 år sen då jag var gravid med lillebror.
  Huset vi då bodde i kan jag inte gå om utan att få kväljningar.
  Sjukt att det ska ta så länge att bli ”normal” å glömma.

  JANINA SVARAR: Fyy! :(

 3. matilda

  jag tycker det är okej att börja använda vinterkläder, man behöver ju inte ha så varma kläder under. på vintern har man ju oftast (iallafall jag) både långkalsonger och byxor och överdragsbyxor, tröja, tjocktröja och vinterjacka. på hösten räcker det ju med tröja+jacka och då sparar man ju lite på vintervärmen ändå….

  JANINA SVARAR: Sant, så sant!

 4. elin

  Åh, ”råddigt” är typ mitt favorit finlandssvenska ord som jag saknar här i sverige. Och hjälp vad underbar Jolines halare är! Så fin :)

  JANINA SVARAR: <3 Finlandssvenska <3 Javisst är den fin! :)

 5. Rebecca

  Hej! Jag undrar om dina barn (de som kan prata förstås) är tvåspråkiga? Ni bor ju i Finland, och du kan svenska så jag är lite nyfiken :)

  Hej och tack för en fin blogg :)

  JANINA SVARAR: Vår familj är endast svenskspråkiga. Skulle gärna lära oss finska dock, hoppas barnen kommer lära sig det i skolan :) Alla i Finland kan inte tala finska. Vi förstår mycket men kan inte tala själva. Det är svårt!

  Tack snälla du! :) <3

stats