JANINAS

Glasögon & första lönen

Idag ska vi till Vasa och hämta Nicolinas glasögon. Känns lite vemodigt eftersom hon inte vill ha glasögon, men samtidigt vill ju både hon och vi att hon ska se bra. Hon måste ha dem helt enkelt men ändå känns det tråkigt att något så viktigt känns jobbigt för henne. Vi har liksom inget annat alternativ.

Idag har jag även fått min första lön. Den var inte så hög som den ska vara eftersom den bara är för 3 veckors jobb, men ändå är det SÅ mycket bättre än det jag fick från FPA när jag var vårdledig på heltid. Så skönt att jobba söndag fastän det känns jobbigt just då på morgonen när klockan ringer, härligt att bara jobba tre dagar i veckan men ändå få lön för fyra.

Nästa månad ska jag jobba tre dagar mer än vanligt  i alla fall så jag får lite extra pengar inför Daniels semester. Då har vi tänkt spendera två dagar i Tammerfors och besöka antingen Särkänniemi eller Puuhamaa, och Ikea. Jag längtar redan!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Rebecca

  Jag HATADE mina glasögon i början, fick dem när jag gick i 8an, men började använda dem regelbundet när jag skaffade körkort förra sommaren. Jag önskar att jag hade använt dem från början, för nu har min syn blivit mycket sämre. Men det var ingen som uppmuntrade mig på ett positivt sätt, bara mer som att de tvingade mig ha dem, och det hjälpte ju inte. Så bara uppmuntran om hur bra hon passar i dem, fråga hur bra hon ser, och jämför med utan, så kanske hon förstår att de är viktiga, fast de är jobbiga i början! :)

 2. Caroline

  Min brorson som är lika gammal som nicolina har glasögon. När han fick dom var det ingen frågan om han ville ha på dem eller inte, eftersom han märkte att han såg mycket bättre med dem på.

 3. Jessica

  Satt precis och tänkte på glasögonen, bra att hon får dom, kan även förstå att hon inte vill ha dom.. Men om man ser det nu, så är de ju så många som har det, och de t.om. har kommit i den där modenivån, jämfört med förr, då det var den där ”fula saken” att ha glasögon.. Hon kommer vara otroligt vacker i sina! :)
  Grattis till din första lön, hoppas du unnar dig något fint! :)

stats