När det regnar och stormar och man inte har något vettigt att göra så är det ju riktigt passligt att baka en paj!
Det gjorde jag idag efter städningen. Först tänkte jag baka en äppelpaj eftersom jag hade 3 gröna äpplen som legat i fruktskålen ett bra tag, men så kom jag på den utsökta bärpajen som Jenny bjöd på senast vi var dit, så jag gjorde en sån istället!
Här är receptet jag använde..
Pajbotten:
125 g margarin
3 dl mjöl
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
Fyllning:
200 g djupfrysta hallon
200 g djupfrysta blåbär
1 msk potatismjöl
Gör såhär:
Sätt ugnen på 220 grader.
Blanda ihop ingredienserna till bottnen och tryck ut det i en smörjd form.
Blanda sen ihop bären och potatismjölet i en skål, (om du vill kan du blanda i lite varmt vatten om bären ännu är frusna).
Grädda i ca. 25 minuter, låt sen pajen stå en liten stund innan servering.
VOILÀ! ;)
har en liiiiten fråga hehe.. Hur får du ut pajen ur formen sen? Är det inte svårt när det inte är löstagbar kant på formen eller tar du inte ens ut pajen ur formen?:p
Lycka till med dina 2 fina små barn <3
kraam Merima