JANINAS

Hemmadag

Det blev en dag hemma för mig idag. När jag kom hem från jobbet igår halkade jag på trappan när jag skulle gå in. Det är ju fan isig yta överallt nu! Hatar detta väder, när det går från plus till minus och regnar lite däremellan, livsfarligt ju. Knäna böjdes på nåt konstigt sätt utåt tills jag nästan stod i spagat och jag kämpade förstås emot att inte slå i magen eller huvudet, men det fanns inte en chans att jag skulle fått kontroll över situationen så till sist föll jag ändå bakåt och landade med rumpan på, förstås, den där grejen av järn med en borste på ena sidan, som man borstar av skorna på. Lagom skönt kan jag säga. Där låg jag på rygg och svor, arbetarna i huset mittemot hade säkert roligt för hela fallet gick liksom i slow motion även om det gick rätt galet. Skulle jag ha varit 50 år äldre skulle jag helt säkert brutit båda benen.

Kände när jag gick in att det här kommer kännas sen, och visst var jag sjuk i knäna och höften redan då men det var först några timmar senare som det började göra riktigt ont. Vi skulle till Kokkola och handla mat och lite annat och när jag satte mig i bilen skrek jag av smärta, så ont gjorde det att böja knäna åt sidan. Märkte sen när vi gick på stan att minsta lilla böj kändes genom hela knäskålen och bestämde att jag nog inte kunde jobba idag.

Nu känns det som tur bättre, så imorgon är jag tillbaks i jobbet. Men barnen fick stanna hemma med mig idag, tycker fyra dagar på dagis är lite väl mycket när vi har det så roligt de dagar vi är hemma. När jag inte kan jobba längre nu i vår ska jag låta Joline va hemma alla dagar med mig. Hon visar inte något intresse alls av dagis, hon är så blyg och lite av en ensamvarg och jag har faktiskt inte sett henne leka med något barn där en enda gång. Hon är endera för sig själv eller nån ”tant”, och jag som vill vara mer med henne dessutom. Nicolina däremot trivs bra så hon får fortsätta va där 3-4 dagar i veckan framtills sommaren.

På tal om Nicolina, såhär fick hon lov att gå ut idag. Med hjälm, det behövs när hela gården är som en skridskobana och Nicolina gillar att spexa på isen. Jag och Joline har hållit oss inomhus i det säkra.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats