JANINAS

Hur det gick

Alltså jävla jävla jävla skit! Nu är jag på riktigt så förbannad på det här så jag vill bara vråla och kasta saker runt mig. Allt som har med läkare och mediciner att göra vill jag bara spy på. Ska man faktiskt behöva gå till en privatläkare för att få veta vad hon EGENTLIGEN har? Varför finns det ens vanliga hälsostationer ifall man får vettigare svar från google? Jag är ju inte så insatt i det här med öroninflammation, men tydligen kan man få det både av bakterier och virus, och för att få reda på det så krävs en ordentlig check och inte bara en två sekunders titt som läkarna vi varit hos nu i helgen gjort. De första läkarna sa att hon har mycket vax i öronen så det är svårt att se, men att det nog såg okej ut. Sista läkaren vi var hos när vi var inlagda på sjukhuset kollade bara supersnabbt och konstaterade att det var rött och inflammerat. HUR kunde hon se trumhinnan isåfall, om nu det var så mycket vax där som de andra påstått? För tydligen måste man rensa bort vaxet och blåsa lite också för att se om trumhinnan rör sig, för att SEN avgöra om det är bakterier eller virus som orsakat inflammationen. Och i Joline’s fall är det TROLIGTVIS virus (eftersom hon var förkyld veckan före), vilket man inte ska behandla med antibiotika, för det går om av sig självt. Varför bryta ner hennes immunförsvar i onödan liksom?

Men nu vet vi ju inte det ännu och slutar vi med kuren nu och det sen visar sig att det är bakterier, så måste vi påbörja en ny och något sånt har jag fan inte ork med. Så vi fortsätter nu de här sista två dagarna som återstår av kuren, och blir det mer problem efter det så får vi väl lov att gå till nån privatläkare då.

Nå, jag provade först ha henne liggandes och ge henne lite av medicinen i munnen, den spottade hon ut direkt och fick kväljningar. Så jag kokade gröt och la resten dit, hon kände smaken där också och åt mindre än halva portionen och vägrade resten. Havregrynen var slut så jag kunde inte koka en till portion utan medicin, så nu kommer hon säkert vakna inatt för att hon är hungrig. Men man kan inte flippa på allt så det får bli ett senare problem. Så jag värmde 160 ml mjölk och blandade dit 1 ml medicin bara för att vara säker att hon fått i sig åtminstone halva dosen, men då ville hon förstås bara dricka 60 ml.

Och sen att hon får lös mage av medicinen och skiter typ 10 gånger om dagen är ju inte precis roligt det heller. Allt jävla jobb för nåt som vi kanske inte ens behöver. Och joo vi kunde åka till privatläkaren om vi har tur redan imorgon för att få veta exakt vilket skick hennes öron är i, men det är principen att man inte ska kunna känna sig säker när man besöker vanliga hälsostationer, utan ska behöva gå privat för minsta lilla sak som behöver medicinering. Efter den här helgen tycker jag nog vi borde veta mer än såhär! Jag fick t.ex. en gång antibiotika utskrivet för att jag hade ont i ryggen, läkaren undersökte mig inte ens utan antog att jag hade inflammation, fast jag i själva verket bara hade svaga ryggmuskler. Och för att inte tala om alla gånger man åkt dit, suttit och väntat i flera timmar för att sen knappt bli undersökt och skickas hem med ordern att komma tillbaks när det blir värre. Sånt gör dem inte precis mer pålitliga.

JAG BLIR GALEN!!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. S

  Ju fortare man lär sig att samhället inte fungerar desto bättre.. Tyvärr.. Ingen skillnad vad man har för jobb, det som är avgörande är om man är BRA på sitt jobb, och långt ifrån alla är bra på sitt jobb eller orkar bry sig tillräckligt.. Hoppas det ordnar sig för er!

 2. Rebecca

  Ja måst sej de ja å att ja tycker att ni ska gå till privatläkare, om ni ändå har barnförsäkring. Hvc och centralsjukhus e så dåliga att man får börja fundera på va di egentligen har för utbildningar. Då min bror fick en cancer tumör skicka di hem honom med en antibiotika kur. Och andra gången han fick tillbaks cancern så sa di bara att de va en ”varboll” från förra operation. Och om han skulle blivit tagen på allvar i tid kanske han skulle vara kvar här på jorden..Nu vet vi ju att det här bara handlar om öroninflammation, men de jag vill komma fram till är att de flesta blir så felbehandlade och tas inte på allvar.
  Men hoppas att allt ordnar sej till slut och lillon blir frisk.

 3. Sanna

  Men dom gör inte det, tyvärr. :-( Min svärmor jobbar på apotek och hon brukar altid säga åt kunder när dom kommer in med ett antibiotika-recept, att ”ni borde köpa mjölksyrebakterier också”. Men tyvärr gör långtifrån alla farmaceuter/läkare det. :-(

 4. Fammo

  Ni har försäkring så gå PRIVAT å det genast!! Dagens allmänna sjukvård PISS! En spruta man mäter upp pencillin med så långt ner i munnen att hon sväljer! Gick förr, går nu! Öroninflammation går om utan pencillin om örat rött av vax! Ha en privatläkare att titta! Bättre utan pencillin för henne med atopisk hud! Magen behöver bakterier då man ger pencillin annars skiton! Fråga apoteket! Daniel fick nässelutslag av pencillin så undvik den om möjligt!

 5. Sanna

  Det är jätteviktigt att ALLTID ge mjöksyrebakterier när man äter antibiotika! 80% av människans immunförsvar sitter i tarmen, och antibiotikan slår ut en stor del av det. Vår 3,5 åring äter mjölksyrebakterier varje dag, just för att stärka immunförsvaret. Vi använder Gefilusdroppar, dom e superlätta at smuggla i barn. Man ger 5 droppar dagligen (jag blandar i hans havreyoghurt på morgonen).

  JANINA SVARAR: Då tycker man ju att de borde informera om det, när de skriver ut antibiotika.

 6. Julia

  Jag har haft en massa värk överallt i snart en månad å de har tagit en massa blodprov hit å dit men inte hittat något. sist jag var till läkaren iförrgår sa hon ”jag har ingen aning om vad du kan ha men jag skriver ut lite muskelavslappnande medicin för att TESTA om det hjälper eller inte”.. Kul att äta en sådan medicin som man inte får köra bil med om man äter och den hjälper inte ens.. men endå ska jag äta den för att TESTA mig fram?? huhh ..

  JANINA SVARAR: Men shit!

 7. Malin

  Istället för mjölksyrebakterier så är surmjölk, fil och yoghurt bra att äta tillsammans med antibiotika, innehåller också mjölksyrebakterier..

  JANINA SVARAR: Joline är allerisk mot mjölkprotein, så hon kan inte äta nåt sånt.

 8. Paulina

  Det som jag lärt mej under sommaren på öronpolikliniken på Tyks är att vaxt för det första skall finnas i öronen. Men som även du sa så för att kunna se om inflamationen sitter bakom trumhinnan eller i örongången så måste man ta bort vaxet (ifall det finns så mycket). Detta görs oftast med en speciell sug och med ett mikroskop på en öronpoliklink, iaf då det gäller sådär små. Ibland kan inflamationen sitta bakom trumhinnan(oftast på barn) och då måste den spräckas (oftast).. Då kan man ta en bakterieodling med sugen för att sedan kolla vilken bakteri som växer där. På barn försöker man dock oftast med antibiotika först.. På hälsocentralen har dom inte kunskap då de gäller lite svårare fall så ända sättet för er at få ordentlig klarhet är att få en remiss till en öronpoliklinik eller i värsta fall söka privat.. Hoppas det inte blev för råddigt =)

 9. Marica

  Det är så tråkigt att man tydligen inte kan gå till ”vanliga läkare” längre, är dom verkligen så dåliga eller orkar dom inte bry sig?? Det är ju inte bra heller att skriva ut antibiotika om det egentligen inte behövs..! (men det är väl enklast för dem) Privat e ju dyrare, men dom borde få saker bättre gjort iaf, hoppas det ordnar sig!

 10. Anonym

  Men nog ger ni väl henne mjölksyrebakterier? Annars pajar ju magen helt säkert.

  JANINA SVARAR: Jag har varit så lite i kontakt med antibiotika så jag vet egentligen ingenting om det, först nu när jag googlat runt så vet jag hur pass dåligt det är mot magen. Inte har nån sagt nåt om nå mjölksyrebakterier på varken sjukhus eller hälsovårdscentral. Men får väl lov att köpa hem imorgon!

 11. Alexandra

  :/ Izabelle hade öi för första gången nu i sommar, hon började spy och fick feber mittiallt. Vi hade varit med om en liten krock dagen innan så vi for snabbt med henne till hvc ifall hon fått hjärnskakning lr liknande. På hvc såg dom en liten öl och skrev direkt ut antibiotika men vid de skede mådde hon redan mycket bättre så jag fråga läkaren om jag kan vänta med det och ge ifall det blir hopplöst, ”de tycker jag absolut du ska göra” sa läkaren då. Jag pratade sen med en sjuksköterska på samma ställe och hon sa att vi nog inte borde vänta då öi aldrig går om utan medicin (!) Jag hämtade antibiotikan från apoteket ifall om (det var helg) och vi vilade hela helgen och höll febern nere med panadol. Sen blev hon bra och var helt som vanligt men vi ville kolla öronen en gång till ifall om de ändå blivit värre. Nå, ett annat hvc och ny läkare konstaterade att de ännu var infekterat och att vi skulle ge antibiotikan. Jag sa att hon mår bra och att jag gärna inte ger i onödan om den går om av sig själv. Läkaren sa direkt att hon helt håller med (!)

  Sen så har jag hört att läkarna får provision på medicinen dom säljer.

  JANINA SVARAR: Jaa herregud. Vem ska man lita på om man inte kan lita på läkarna?

 12. Kajsa Ö

  Kunde inte hålla med mer. Nu senast var jag till hälsovårdscentralen för att jag misstänkte att jag hade angina, läkaren tog prov (men skulle inte få svar förrän om två dagar, läkaren skulle höra av sig), sen skrevs det ut en kur penicillin till mig, bara sådär. Jag tog den i tio dagar och var då fortfarande förkyld, efter kuren åkte jag på en till dunderförkylning tack vare det försämrade immunförsvaret. Kan tillägga att jag fortfarande inte vet om jag verkligen hade angina eller inte. Det verkar som om de flesta läkare skriver ut penicillin/antibiotika mot det mesta utan att riktigt vara säkra…

  JANINA SVARAR: Fy vad dåligt! I början av 2008 fick jag jätte hemskt halsont och hög feber. Hade det i tre veckor och grät varje dag för det gjorde så förfärligt ont i halsmandlarna, de var så svullna så jag inte ens fick nån luft när jag låg ner på sidan. Så jag for till HVC och där sa läkarna att jag hade körtelfeber, men att det inte fanns någon medicin mot det. Sen två dagar senare hade jag så ont så jag bara ville dö, så jag åkte tillbaks och då först tog de blodprov och sa att de inte visste vad det var jag hade, men skrev ut antibiotika i alla fall. Redan efter första dosen kände jag hur det började bli bättre, och sen läste jag nånstans att körtelfeber visst behandlas med antibiotika. Och det var ju nog det jag hade. Sen dess har jag inte litat på nån ”vanlig” läkare.

 13. Malin

  Hälsovårdscentralen = gissningscentralen. Tydligen har läkare för bra betalt så de skiter i att undersöka ordentligt *hrm*. Konstigt är det iallafall att man skulle behöva lägga ut en massa pengar idag för att få veta vad man har för fel.

stats