JANINAS

Idag, tisdag

Instagrambilder från dagen. 
Bild 1. Mitt nya favorit nagellack! Deep ocean från Gina Tricot. Bild 2. Barnen i väntrummet vid VCS. Bild 3: Nya SNYGGA höstskor åt mini. Viking goretex. Bild 4: Jag under kvällens promenad.

*** 

Svänger in här snabbt för att säga hej och berätta lite om vad vi haft för oss idag.

Klockan 13 befann vi oss vid VCS ögonpoliklinik. Då var det dags för Nicolinas första ögonkontroll sen hon fick glasögonen (för ca. 3 månader sen). Synen har anpassat sig till glasögonen och hon ser riktigt bra med sina rosa bågar, men det vänstra ögat var fortfarande lite slöare än det högra så från och med imorgon och fem månader framåt ska hon ha en lapp för högra ögat, varje dag i 2 h. Sen i januari ska vi tillbaks och då har det sämre ögat förhoppningsvis fått jobba lite extra och blivit lika ”bra” som det högra. Hon var jätteduktig hos läkaren och blev belönad med en ny dagisväska. Hon valde själv och det blev en rosa med Disney prinsessorna på, i nån slags 3D bild (vet inte vad såndär hårdplast bit kallas.. som ändrar bild när man vänder på den? Haha..)

Eftersom Daniel jobbar natt denna vecka blev det inte många timmars sömn för honom imorse, så han gick och la sig en stund samtidigt som barnen ikväll. Då passade jag på att gå ut på en promenad ensam. Jag kan inte minnas när jag senast var ut och gick efter klockan 21, men det kändes såå skönt att få röra på sig efter den senaste veckan! Jag gick 5,5 km och det tog lite under en timme, sen när jag kom hem passade jag på att göra lite ben och rumpövningar när jag ändå var uppvärmd. Eftersom jag fortfarande är rätt invalid blev det övningar där jag inte svänger eller använder överkroppen, såsom squats och ”kissande hunden” hehe.

Nu har jag stekt ett kycklingpaket som gick ut idag och så la jag precis i diskmaskinen. Klockan är redan 23:08 så nu ska jag skynda mig i säng så jag är utvilad ifall Joline tycker att vi ska stiga upp tidigare än vanligt. Det brukar nämligen bli så när mamma suttit uppe lite väl länge kvällen innan…

Jag svarar och godkänner kommentarerna imorgon! Ha det bra sålänge ♥

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Cissi

  Hejhej!
  Jag har gått flera år på utredningar med mina ögon, enda de kommit fram till var att jag skulle behövt glasögon + antagligen lapp för ett öga när jag var liten. Nu är det försent och inget att göra åt min dåliga syn (glasögonen fixar inte tillräckligt). Det jag vill komma fram till är, var noga med lappen på er fina dotter!:)

  JANINA SVARAR: Det ska vi vara! :)

 2. Hanna

  Åh, vid VCS ögonpoli har jag tillbringat en hel del tid som liten!
  Jag hade också lapp som liten (pga att jag skelade och hjärnan hade kopplat bort det ena ögat eftersom det var fel bild), jag hade såna där lappar man klistrade fast (som plåster typ) och så kunde man klistra på olika figurer, då blev det roligare att ha på den. Fast roligt var det ändå inte, men det ledde till att operationen blev ”lite” mindre (i och med skelningen måste några av mina ögonmuskler flyttas om) efter några år med lapp på ögat…
  Men fast det kan vara jobbigt nu, så blir det bra sen! Jag minns egentligen bara det jag sett på kort och som mamma berättat och jag var i Nicolinas ålder, och efterhand blir hon nog van med dem :)

  Varsågod för den romanen om mina ögonproblem!

  JANINA SVARAR: Men vad skönt att höra! Nicolina har likadana ”plåster” antar jag men det vi blev lite besvikna på hon och jag, var att det gjorde ont att dra bort lappen. Den satt så hårt så stackarn började gråta :( Jag trodde de inte skulle sitta lika hårt som vanliga plåster men tydligen nog. Ska försöka trycka på mer vid sidan om imorgon så kanske det går mer smärtfritt.

 3. Lina

  Va duktig Nicolina är med glasögonen! Jag hade själv glasögon (nu linser) och tyckte dom var ivägen exakt hela tiden!! Hon passar så bra i sina glasögon och är sjukt cool! Hoppas det går bra med lappen för ögat också :) Skönt med långpromenad! Måste vara gött att få gå ut själv utan barn ibland också. :) Kram till dig! <3

  JANINA SVARAR: Visst är hon det :) Hon provade ha lapp idag på förmiddan, men ville ta bort den efter en timme. Hon fick välja om hon ville ha den två timmar då, eller en timme då och en timme ikväll. Förstås valde hon det sistnämnda, och förstås glömde vi det då ikväll. Bättre lycka imorgon! Kram på dig med! <3

 4. Johanna

  Varifrån/vilket märke är dina träningsbyxor? Är nämligen på jakt efter ett par byxor med smalare ben..

  JANINA SVARAR: De är från Dcore :)

stats