JANINAS

Innedag med sjuka barn

3 av 3 barn är förkylda, hostar och minstingen har även feber. De senaste två dagarna har varit riktigt jobbiga för lillstumpan, hon har gnällt och gråtit största delen av dagarna och varit riktigt besvärad. Hon har sovit väldigt dåligt på nätterna så jag känner mig som en zombie idag. Hon vill inte ligga ner och amma när hon är snorig så inatt 4:30 satt jag i soffan med henne i famnen och ammade henne sittandes.

Eftersom hon sovit så dåligt har hon även varit trött konstant, men idag drog hon en tupplur ute i vagnen i hela 4,5 timmar! Jag började bli orolig när hon sov så länge, så jag var ut och kikade i vagnen men där låg hon och tuttade så sött. Det var nog skönt att sova ute i kylan när hon var så ordentligt nerbäddad.

De större fick däremot stanna inne idag. När man hostar som de gör så är det nog inte så smart att leka utomhus vintertid. De har sysselsatt sig bra här inne med lego och allt möjligt. De vackra vädret var dock väldigt lockande så vi ska hoppas de frisknar till snabbt och att vädret fortsätter va såhär fint så de snart får gå ut och njuta av vintern.     

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. J

  Det här hör egentligen till inlägget om att önska sig barn av ett visst kön men det har hamnat så långt bak så jag kommenterar här istället om det är okej :) Tror det kanske är fler som vill veta men jag har funderat lite över huruvida en bör sprida informationen men liksom varför inte, det kan eventuellt hjälpa någon. Dessutom finns det mycket om man googlar. Känner på mig att detta kommer att bli långt…

  Du undrade alltså hur man själv kan påverka vilket kön barnet får. Det utförs ju på vissa kliniker runt i världen IVFer där man kan bestämma könet på sitt barn men detta är ganska kontroversiellt och utförs mig veterligen i Finland endast om det finns någon genetisk sjukdom i släkten som nedvärvs av endast män/kvinnor så att man då kan få avkommor av det könet som inte ärver sjukdomen, men då handlar det väl också bara om väldigt allvarliga sjukdomar för att detta ska vara försvarbart. I utlandet utförs det visserligen på begäran men det är ju både dyrt och krångligt men det finns som sagt saker man kan göra själv.

  Jag kom i kontakt med det då jag kollade på p-datorer, lady-comp och baby-comp. För de som inte har hört om dem tidigare fungerar det så att en mäter temperaturen i munnen varje morgon och utgående från det räknar datorn ut när man har ägglossning och när man alltså tryggt kan ha oskyddat sex (i syfte att inte bli gravid då) eller när chanserna att bli gravid är som störst. http://www.naturafemme.se/vill-ha-barn/baby-comp-fertilitetsmonitor-583068

  Det visade sig att baby-comp kan ge en prognos för när man ska ha samlag för att öka sannolikheten för att få en flicka eller en pojke. Detta gjorde mig mycket intresserad vad det baserades på eftersom jag, liksom du, trodde det var en myt så jag gjorde lite efterforskningar.

  Efter dessa forskningar kom jag fram till att baby-comp troligtvis är baserad på Whelans-metod, som är den motsatta till Shettles-metod. Detta gjorde mig väldigt förbryllad att det fanns två metoder som dessutom är i princip motsatta. För att göra en lång historia lite kortare baseras båda teknikerna i alla fall på att X- och Y-spermier har olika lång livstid, är olika tåliga osv. Det står ganska mycket att läsas om det på nätet. Själv beställde jag hem Shettles bok ”How to choose the sex of your baby” för 10 € på adlibris http://www.adlibris.com/fi/product.aspx?isbn=0767926102. Finns tyvärr bara på engelska. Vi har ännu inte barn men planerar inom ett år så jag tänkte det som en rolig grej att testa och se om det fungerar och om det gör det för oss kanske testa den igen för barn 2 för att eventuellt då få två barn av olika kön men om det inte fungerar är det liksom inte hela världen. Eller så gör man bara tvärtom på barn 2 än vad man gjorde med ettan oberoende om man lyckades få det man ville då eller ej. 10 € är ingen stor ekonomisk förlust ifall det misslyckas tänker jag utan mer som en kul grej som sagt.

  Boken går igenom etiken i det hela, lite historia, andra könsbestämningsmetoder (som t.ex. Whelan) och varför de fungerar/inte fungerar samt konkreta instruktioner på hur man ska göra. Shettles-metoden rapporteras ha en sannolikhet på 75-80% för att få det kön man vill (observera utgångsläget på 50%) och ännu högre sannolikhet bland dem som är helt säkra på vilken dag ägglossningen ägde rum.

  Vad gäller det mesta finns det säkert många som skulle avfärda detta som bullshit men det är det också många som gör med kolloidalt silver. Jag tror stenhårt på silvret och jag tror också på att Shettles metod fungerar samt då man läser på nätet verkar det vara väldigt stor del som lyckats med den metoden. Samtidigt skriver Shettles själv att man inte ska använda metoden om man inte kan tänka sig ett barn av det andra könet än det man primärt eftersträvar eftersom sannolikheten inte är 100% utan 80%. Sannolikheten för att lyckas få pojkar med metoden då det är det man eftersträvar är i allmänhet också lite högre än för flickor. Shettles metod har också funnits med i över 40 år och det är sällan saker som inte har någon grund finns med så länge, oftast ploppar de upp och försvinner lika snabbt i så fall.

  Som sagt, det blev långt, men hoppas det kan vara till nytta för någon och om inte annat tycker jag det är otroligt intressant sådär i övrigt :D

  JANINA SVARAR: SUPERINTRESSANT!! Blev så intresserad så jag var tvungen att googla flera timmar på dethär en kväll när barnen lagt sig, haha!

stats