JANINAS

Jobbiga nätter

Inatt vaknade Nicolina 23:30, hon låg i sängen och grät, vi försökte trösta henne där hon låg men inget gjorde henne lugnare, så vi tog upp henne. 
Hon var så trött så hon knappt orkade hålla upp ögonen, ville bara vara i famnen. Hon har börjat gråta varje gång vi går nära sovrummet under hennes nattliga gråtstunder nuförtiden, så man kan inte lägga henne i sängen och ge henne en mjölkflaska sådär längre.  
Jag gick och la mig, eftersom det är Daniel som har henne på nätterna nuförtiden och jag som stiger upp på morgongen (även om jag alltid stiger upp på natten också bara för att hon oftast blir nöjd först då hon får vara med mig). Jag vet inte hur Daniel fick henne att somna om inatt, för jag vaknade först 06:16 imorse när hon stod i sängen och grät.
Så då steg vi upp. 
Jag vet inte om hon var redo att stiga upp för dagen då, men jag är för trött för att orka lirka och försöka få henne att somna om, det är SÅ mycket svårare nuförtiden.

Det känns så frustrerande alltihop, jag tycker den där tiden borde vara förbi nu, då man ska väckas på nätterna och gå runt med henne i famnen. Vi har redan gjort vårt känns det som, och nu känns det faktiskt jobbigare än i början då hon vaknade varannan timme varje natt för att ammas. Det finns inget som garanterat får henne att somna om nuförtiden, det handlar bara om tur

Är det vanligt att en snart 1½ åring vaknar ofta två gånger per natt och gråter ”utan orsak”? Säkert finns det en orsak, men man märker inga som helst tecken att hon skulle vara ledsen eller ha ont någonstans på dagen, så jag vet inte vad jag ska tro att det beror på. 
Någon tand, växtvärk, mardrömmar .. jag vet inte vad jag ska tro längre. 

Jag vet att det kan gå om vilken natt som helst, men hon har varit såhär nu i flera veckor så jag börjar tappa hoppet lite.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Annika

  Det är tydligen ngt som hör till ålder. . . för här har vi också en sådan period nu just. . . men jag skyller det på tänderna för hon håller på få två. . .

 2. carolina

  Amanda har såna perioder ibland åxå, å di e ju i samma ålder, så hon vaknar å gråter, men e dödstrött, man somnar int om :( Eller så just då hon tänker somna så böri hon gråt igen. Som tur så har hon d bara ibland, men sku verkligen va roligt att vet varför.. verkar ju som om inget sku hjälp såna gånger :(

 3. Lina - Mamma till Anabelle & gravid med nummer två

  Låter jobbigt för er=/ Jag vet inte vad det kan vara. Kanske som du säger, nån tand, växtvärk eller mardrömmar. Men man tycker ju att det borde gå över nån gång? Om det har hållt på i veckor så kan det ju knappast vara tänder. Men jag vet inte, hon kanske är inne i nån period just nu. Och verkar det inte som att hon har ont så är det nog ingen fara även om det är frustrerande för er såklart. Håll hoppet uppe snart sover hon nog som vanligt igen :)

 4. Anonym

  Jag ha hört att de ofta börjar få mardrömmar och annars också drömmer mycket när de är i den åldern, så kanske hon vaknar pga av det.. Svårt att veta. Kan ju vara benvärk också, jag brukar ofta massera min dotters ben innan läggdags, eftersom hon springer runt och rör på sig mycket på dagarna. Tösen fyller snart 2 och vaknar nog ibland på nätterna ännu o gråter, men somnar om genast när hon får sova mellan mamma o pappa :)

 5. Janina svarar

  Vi brukar nog vänt en stund, men hon blir bara hysterisk och slutar int förrän vi tar opp on :/

 6. Malin

  Victoria va no allti opp 1 gång per natt ganska läng å, typ ti 1½ år . MEN tå va e bara ti ga in ti on å stopp tuttin i monnin så somna on om tibax.. ha ni prova på att int ta opp on ur sängen på natten då? vi ha aldri tagi opp on, förutom tå on e sjuk… men annars e de väl no bara ti vänt ut de..

stats