JANINAS

Jolines första magsjuka

Idag har Joline fått uppleva sin första magsjuka. Hon vägrade äta lunch och innan vi ens hunnit lyfta ner henne ur stolen så kaskadspydde hon över bordet och hela sig själv. Det bara rann ur haklappen när vi lyfte bort henne. Stackaren blev förstås rädd, om inte för annat så för hur vi skyndade in på toaletten för att klä av och ställa henne i duschen.

Med rena kläder på fortsatte hon leka som om inget hade hänt. Jag gav henne en knackkorv som hon genast började gnaga på, tänkte att hon får äta så mycket hon vill (svårt att veta om sånahär små fjuttar är hungriga eller mår dåligt) och så får vi ju se om den hålls nere.  Hon drack väldigt mycket vatten och jag väntade med att se hur magen skulle reagera innan jag la henne att sova middag, och till sist kom korven och allt vatten upp. Då kunde vi konstatera att hon nog var sjuk och jag böt än en gång kläder och la henne att sova här inne istället för ut i vagnen, så jag skulle höra ifall hon började spy.

Hon sov tre timmar och vaknade upp törstig. Först ville hon bara vara i min famn men sen när jag visade henne sin favorityoghurt så ville hon ner i matstolen. Hon åt med god aptit, gick både med på att bli matad och äta själv, och tycktes inte må dåligt alls. Sen fortsatte hon gnaga på majskrokar och gick nu som då och hämtade sin mugg och drack vatten. Lekte med Nicolina och ville pussas med mig (pussarna blev tyvärr inte besvarade, kanske imorgon), och sen när det blev dags för kvällsgröten så åt hon den också och drack mjölken på, och än så länge har det stannat kvar i lilla magen.

Hoppas hoppas det redan är över för henne och att vi andra klarar oss!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats