JANINAS

Läget just nu


Vilken konstig dag det har varit! Så ovanligt lugnt och inte ens några leksaker att städa upp ikväll. Nicolina var illamående och hade ont i magen redan från morgonen, hon ville inte äta varken frukost eller lunch och låg bara på soffan och kollade tv. Kring klockan 14 somnade hon och vaknade lite före 16, kort därefter började hon spy. I soffan. Men hon sprang snabbt upp på toan och prickade resten i toaletten. Sen sov hon tills Bolibompa började, då steg hon upp och ville ha en smörgås. Hon åt hela och har druckit mycket och verkar må mycket bättre. Trött fortfarande men imorgon är hon nog på fötterna igen skulle jag tro!

Joline däremot, oj lilla Jollan. Hon började spy redan igår på eftermiddagen och har fortsatt idag. Jag trodde det var över när hon ville ha gröt imorse och inte spydde upp den förrän några timmar senare, men hon har sovit största delen av dagen och spytt flera gånger. Dricker hon mycket på en gång kommer det snabbt upp igen. Hon har varit väldigt ledsen och fast vid mig hela dagen. Pappa har inte dugit, bara mamma. Försökte få i henne vätskeersättning ikväll men blev tvungen att tvinga i henne det med hjälp av en medicinspruta. Hon ville inte alls dricka något ochDET har vi inga bra erfarenheter av. Ni minns kanske i höstas när hon låg inne på sjukhuset en natt när hon var uttorkad? Det vill vi helst inte göra om.

Nu håller vi tummarna att hon mår bättre imorgon! Trots att barnen har sovit i princip hela dagen så är jag helt slut.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. sandrasblogg

  Åh stackars små. Krya på er.
  Jag är också hemma med en sjuk liten Joline. Men hon har feber och är super hostig och förkyld istället.

  Hoppas dina små mår bättre idag.

 2. therese

  Dom brukar ju säga att sålänge man får i sej vätska, något salt och något sött så klarar man sej länge. Därför burkar man ju säga åt dom som får magsjuka att äta glass, chips och så är det ju vanligt att man dricker gul jaffa. Självklart ska man ju inte ge chips och lemonad åt så små barn som jollan men kanske lite glass skulle funka. Det finns ju soya glass så magen blir lite nerkyld. Och min svärmor sa åt mej en gång att små barn ska bara dricka en matsked vatten var 10:onde minut annars blir det för mycket för deras magar när dom spyr så det är bättre att ge minder mängd oftare. Kanske du vet allt dethär redan men det är ju värt att tänka på! :) Hoppas dock att ni blir friska och slipper magsjukan nu! Tycker så synd om barnen som får genomlida allt igen! Krya på er!

 3. Fammo

  Fy sjutton, vad ni har det jobbigt där! Det tycks vara ett eller två sjutusan till magafar! Hoppas ni orkar er igenom och att det inte blir nåt sjukhusbesök. Kram från oss, vi tänker på er!

 4. JohannaK

  :( Nämen! Hoppas Jollan kryar på sig fort. Ja, det är jätteviktigt att ge pytte små mängder av vätska ofta. Du kan ju testa någonting som skulle smaka gott…och kallt brukar gå bättre än ljummet. Det finns ju saft för små….och det ger man ju inte annars så ofta…men då dom är sjuka är det viktigaste att dom får i sig något. Tsemppiä! o kram <3

 5. Mommo

  Stackars mommos småvännan. Hoppas de mår bättre i morgon. Annars är det nog 1 tsk vätska/5 min som är bra…

stats