JANINAS

Magen växer! Vecka 23 idag


Här ovan ser ni hur mycket magen växt de senaste tre veckorna, ingen superstor skillnad men visst ser man att den växer! Tre veckor är ju dessutom inte särskilt länge så det händer verkligen mycket hela tiden. Det är intressant att kunna jämföra, för jag själv ser ju inte att den växer. Visst ser jag att den blir större och märker det på kläderna som blir allt mindre och att jag inte kan böja mig ner så smidigt längre, men exakt hur mycket det skiljer mellan veckorna ser man bara när man jämför bilderna. Kul!

Så vad händer denna vecka då? Bebisen väger omkring 550 gram och är ca. 28 cm lång. Det är normalt att man upplever sammandragningar och förvärkar nu och veckorna framöver, det är livmoderns sätt att förbereda sig på förlossningen.

En stor grej som händer nu, är att ifall babyn skulle födas så skulle den få all den hjälp den behöver för att överleva. Före denna vecka har babyn ytterst liten chans och det är i princip lönlöst att försöka. Men föds barnet i vecka 23 har h*n ca. 44% chans att överleva ifall den får rätt vård.

Vår baby har inte visat några tecken på att hon vill ut tidigare än beräknat än så länge och hon får myyycket gärna stanna kvar så länge hon behöver men det känns skönt att veta att ifall något skulle hända så skulle hon åtminstone få en chans. Men ännu har hon många viktiga veckor kvar i magen!

Men bara för nyfikenhetens skull, ungefär såhär skulle hon se ut om hon skulle födas nu..


Född i vecka 23.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats