JANINAS

Magsjukan in da house

Inatt vaknade jag av att Joline grät så jag steg upp och gick för att ta upp henne, trodde hon hade drömt något hemskt. När jag skulle lyfta upp henne så såg jag att hon hade spytt i sängen, då kollade jag närmare och såg att hon spytt över sig själv också. Så då var det bara att klä av henne och byta lakan.

Gav henne lite vatten i nappflaskan men hon vägrade gå med på att lägga sig i sängen ifall hon inte fick mjölk, mjölk är ju inte precis det bästa att ge när de spyr (har jag lärt mig genom åren) men jag orkade inte bråka med henne så jag chansade och gav henne lite mjölk. Jag hann bara lägga mig i sängen innan hon började gråta igen så jag rusade upp och hann inte rädda sängen från nästa spya. Lyfte upp henne och fick duscha både henne och mig igen. Suck!

Böt sänglakan ännu en gång och stannade uppe med henne en stund för säkerhetsskull, men så fort jag lagt mig började hon hulka igen. Denna gång kom det bara slem och sängen klarade sig, bara att byta pyjamas.

Så det höll vi på med inatt! Idag har hon spytt två gånger men verkat må rätt bra i allmänhet. Ikväll åt hon lite makaroner och ville ha glass efteråt och det har hittills stannat i lilla magen. Hoppas det är över för henne nu och att vi andra slipper skiten. Hatar verkligen denna nackdel med dagis, alla jäkla basilusker. Älskade att ha hemma Nicolina så länge, hon hade inte magsjuka en enda gång under sin tid hemma (förutom när Joline med sitt mesiga immunförsvar blev sjuk förra vintern och smittade oss andra.)

Hur är det med Nicolina nu då? Hon har passat på att ha feber och ont i halsen istället. Suck.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Petra

    hua så jobbigt.
    Här (Järfälla, Sthlm) går det magsjuka på lillans förskola med. Natten till idag var inte alls rolig. Jag med kräkfobi fick kämpa järnet. Lillan mår lite bättre och vi hoppas på mer sömn nu i natt istället.
    Hoppas Jolly kryar på sig och att ni andra slipper bli smittade!

    JANINA SVARAR: Fyy, vet hur det känns med kräkfobi, har själv haft det så länge jag kan minnas! :(

stats