JANINAS

Mammas tjej

Jag har flera gånger fått höra/läsa att Milou är lik mig. Det har jag själv tyckt också sen första början, men att veta att andra också tycker det är förstås jätteroligt! Huvudsaken är självklart att barnen är friska, sen kvittar det vem dom liknar (daah… det fattar väl vem som helst) men SÅKLART är det roligt att se att åtminstone ETT av våra barn faktiskt är 50% mig. Höhö. Speciellt hon som var jobbigast att grädda.

De andra två har jag alltid fått höra liknar Daniel, förutom Nicolina på äldre dar som blivit lite mer lik mig som liten. Men som bebisar har de varit små Daniel kopior. Och de är ju jääääättesööta alla tre. Att Milou är lik mig redan nu känns ovant, när jag själv kan tycka att OJ vad hon ser ut som mig just nu. Förstås liknar hon Daniel också emellanåt, men mest liknar hon mig och det tycker jag är så roligt att jag påpekar det varje dag här hemma. Daniel börjar tröttna på mitt tjat nu tror jag, han vill ju gärna ta åt sig äran för hennes good looks men han får fan nöja sig med de andra två! Hehehe. She’s miiiiine.

OBS! Skulle jag inte färga ögonbryn och fransar skulle jag va lika ljus som hon.

Fast de gröna ögonen tycks ingen vilja ärva. Jag hade faktiskt hoppats i smyg på att Milou skulle få min ögonfärg när de andra två har blåa som Daniel, men tydligen ska jag få fortsätta vara ensam om den saken. Endast 1-2% av världens befolkning har gröna ögon, så riktigt ensam är jag ändå inte, men nästan.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Liselotte

  Jag hade nästan viksblå färgade ögon när jag var liten, det varade till jag var 7år, sedan började dom ljusna och nu är dom grön!

  JANINA SVARAR: Oj så det kan ändra så sent? Häftigt!

 2. En Mamma

  Både jag och min man har gröna ögon, men vår 3-åring har riktigt isblåa ögon och vår 1-åring bruna. Enligt BVC läkaren ska det egentligen inte vara genetiskt möjligt då! :D Men tydligen här! :P

  Tack för en superbra blogg!
  Kram

  JANINA SVARAR: Nämen! Gud vad häftigt! :D Kanske dina föräldrar eller pappans föräldrar har blåa eller bruna och färgen har hoppat över en generation? :)
  Tack själv för att du läser! :) Kram!

 3. Therese

  Både jag och maken har gröna ögon. Min pappa har blå men jag, min bror och min mamma har gröna ögon. Hur det är på makens sida har jag inte tänkt på att kolla men vår son har iaf blå ögon. Riktigt klarblåa ögon som inte visat det minsta tecken på att ändra färg. Han är 2,5 och vid det laget brukar det ju oftast ha ändrats eller börjat ändra men han har fortfarande blåa ögon. Läste i en tidning att det kan hoppa över om båda har gröna ögon så kan barnet ändå lämna med blåa ögon.

  JANINA SVARAR: Det tycks vara lite svårare att ärva gröna än de andra färgerna. Ska bli spännande att se om Milou’s ögon ändras, fast jag tycker de ser så ”färdiga” ut nu redan.

 4. Emma - Mamma till Theodor och bebis i magen

  Så fina ni är! :)
  Här hemma är sonen och har alltid varit lik sin pappa, dock kan jag ju självklart se mig själv emellanåt i honom och även andra ser de vilket jag tycker är jätte kul då mååånga påpekat att man kan verkligen se vem som är hans pappa….hehe :)
  Själv har jag också gröna ögon och jag hoppas väl att bebis i magen kanske kan få ärva de då sonen fått sin pappas blåa :)

  JANINA SVARAR: Tack! :) Den blåa färgen sägs dominera ifall föräldrarna har olika. Min mamma har blåa och min pappa hade bruna. Jag har bruna mot pupillen, gröna i mitten och blåa längst ut :)

 5. Lina

  Är det så lite som 1-2%? Wow :) Både jag och båda tjejerna har gröna ögon. De hade blå första månaderna, kanske nästan till de var ett år sedan ljusnade dom och bytte till grön :)

  JANINA SVARAR: Jepp, visst känner man sig speciell! ;) Jag hade faktiskt mörkblåa när jag föddes, tror också jag hade det ungefär ett år innan de ändrade färg.. men vi får se hur hennes ögon blir sen! :)

 6. Anna

  Jag är 16 och har haft gröna ögon sedan jag var 4/5 år. Bilder på mig från tidigare än så har jag stora blåa ögon, så håll tummarna det kanske finns en chans att Milou får dina ögon, likt jag fick min mammas. Sen är ju blåa självklart också fint!

  JANINA SVARAR: Lite hopp finns det ännu! Själv hade jag mörkblåa ögon åtminstone första året, men hennes ser så ”färgiga” ut på något sätt :) Men vi får se!

stats