JANINAS

Måste.orka.lite.till.

Allt såg bra ut på dagens rådgivningsbesök. Babyn blev lite stressad när vi skulle lyssna på hennes hjärtljud (jag låg på rygg) så jag var tvungen att lägga mig på sidan och lyssna lite extra länge för att se så det började slå långsammare igen, och det gjorde det, så ingen fara. Hon hade dessutom hicka samtidigt så det var förmodligen det också.

Det var en annan barnmorska vi var till idag och hon påstod att det inte alls är säkert att de gör igångsättning nästa veckas tisdag ifall inget hänt före, så nu vet jag inte vad jag ska tro. Överburenhetskontrollen är i alla fall bokad till måndag (den 31 oktober) så det blir väl en novemberbebis ändå. Men men, vi ska hoppas hon vill komma ut själv före nästa vecka!

Annars så har vi varit till ett dagis och lekt ikväll. Det var två systrar där samtidigt, en i Nicolinas ålder och en som var ungefär 5-6 år. Nicolina kom riktigt bra överens med den äldre, de rutschade tillsammans och hjälpte varann upp på klätterställningen, så härligt att se hur bra hon kommer överens med andra främmande barn :)

Nu ska jag diska undan och sen försöka komma mig i säng före 21:30. Jag sover så otroligt dåligt så det gäller att försöka få lite extra sömn från kvällen, för sovmorgon får jag bara drömma om.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sabina

    Hej! Mamma hade ett knep för att få igång förlossningen. Gå i riktit höga backar upp och ner, eller tvätta fönster. ;) Det gjorde hon och då började det komma igång. :P / Sabina

  2. Susa

    Alltså vad störande med olika barnmorskor, man sku ju vilja gå till samma så ofta som möjligt. Finns inget värre än då de säger olika saker, minns att det var likadant på BB då man hade fött. Man blir ju helt konfunderad. Med båda våra har vi haft överburenhetskontroll på BF+12, det har också varit på VCS. Med första fick vi komma på nytt nästa morgon och med andra flyttades vi direkt till förlossning från mödrapolikliniken. Beror väl vad jag förstått på om det är finns rum på förlossningen. Lita på vad din riktiga BM sagt, det sku jag göra. Eller så kan du ju ringa till polikliniken och kolla med dem. Lycka till, hoppas ni snart får er baby.

  3. Anna

    När jag gick över tiden för 2 år sedan sa barnmorskan vid rådgivningen i Vasa centrum att jag får gå på överburenhetskontroll först 14 dagar efter beräknat datum och där bestäms om igångsättning eller om man måste vänta ännu längre. HOPPAS de har ändrat det nu!

stats