JANINAS

Milky smakar på morötter

För två veckor sen fick Milou smaka potatis för första gången. Jag hade ju gärna väntat lite längre bara för att jag vill dra ut på spädbarnstiden så länge som möjligt (när de börjar äta fast mat är de ju plötsligt så stora), men hon har visat så stort intresse av mat den senaste månaden så det kändes synd att inte låta henne få börja med smakisar bara p.g.a. mig och mina mammahormoner.

Så hon fick börja med potatis. Inte alls så mumsigt tyckte hon. Vi gav henne det några gånger och hon verkade acceptera det mer sen. Hon har inte fått smakisar  varenda dag, av den enkla orsaken att jag ofta glömt bort det. Men nu tyckte jag det var dags att hon skulle få prova på nåt annat, så imorse kokade jag två morötter och mixade dem till en härlig puré. Våra iskubsformar har gått sönder för länge sen så jag tog vad som fanns hemma. Två portioner la jag i kylskåpet och resten i frysen. Det blev 6 portioner av två morötter.


Enkelt att klippa bort en portion och slänga i micron. 


Första skeden smakade hon länge på, kände på konsistensen och smaken. Hon såg lite fundersam ut men det var absolut bättre än potatis. Sen ville hon bara ha mer och mer och tog tag i skeden när Daniel förde den till hennes mun och ”hjälpte till” att skyffla in.

Hon är mycket mer intresserad av mat än de andra två varit i samma ålder, och jag ska verkligen försöka orka laga egen barnmat denna gång. Har gjort det båda gångerna förut men tappat motivationen när de inte tyckt om det jag lagat och det bara blivit att slänga. Denna gång ska jag va mer envis och prova på olika recept (sen när det blir aktuellt) och inte så stora mängder ifall det inte får godkänt.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Evelin

    Men så billigt :) 2 morötter lixom :)
    Skulle jag få barn i framtiden så skulle jag nog också göra egen mat till barnen. Om dom gillade det bättre :)

    JANINA SVARAR: Jaa! Billigt och framför allt – hälsosamt! :)

stats