JANINAS

Mjölkprovokation imorgon

Imorgon 9:30 ska vi befinna oss på Vasa Centralsjukhus för då ska vår lilla Jollyjoll på sin andra mjölkprovokation. Första gången var hon bara ynka 5 månader, och då visade det sig att hon var väldigt allergisk. Redan efter andra testet fick de avbryta provokationen för hon blev alldeles röd runt munnen och började klia sig. Vi hade en tid reserverad i december men den avbokade jag eftersom vi vet att hon inte blivit bättre (och det kostar ju..) så det kändes som onödigt slöseri med tid och pengar. De flyttade fram tiden till imorgon och även om vi vet att hon inte blivit bättre nu heller så kan det påverka ersättningen vi får för hennes mjölk ifall vi inte far och får ”uppdaterat” hennes journal.

Provokationen tar ca. 2-3 timmar. Det går snabbare ifall en ordentlig reaktion uppstår snabbt för då avbryts allt och man stannar kvar en timme på observation. Så jag gissar att det går rätt snabbt ändå imorgon för såhär började hon se ut för nån vecka sen när hon i misstag lyckats få upp en påse proteinpulver och smakat lite..

Måste väl även tillägga att hon INTE haft påsen många sekunder innan hon blev fast, men som med allt annat så ska det snabbt in i munnen och som ni ser är hon väldigt allergisk. Vissa produkter reagerar hon mer på, t.ex. så kan hon äta rätt mycket margarin och grynost innan det syns men glass däremot räcker det med mindre än en halv tesked så blir hon helt röd. Så starkt som hon reagerade på proteinpulvret (som dessutom bara var i den mängd som fastnade på fingrarna) har hon inte gjort av något annat förut, hon till och med spydde. Det har hon inte gjort av mjölkprotein sen hon nån enstaka gång drack NAN när hon var riktigt liten och vi inte visste om att hon var allergisk.

Det gör ont i mammahjärtat att se sin lilla bli så uppsvullen och irriterad över klådan. Även om det är något som man gott kan leva med, så hoppas jag innerligt att det växer bort!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. fua

  Jag tycker att det är helt vansinnigt att staten torterar dom små på det här sättet. Min kille reagerade så långsamt på mjölken att han var tvungen att dricka hela mängden, och 6 timmar senare spydde han, hade diarré och knip i mage. Det tog upp till en månad efter varje provokation (mjölk, vete) innan hans mage fungerade normalt igen och vi fick sova på natten mera än små snuttar. Tycker att dom borde godkänna er mjölkersättning bara på basen av dom fotona du lade upp. Helt onödigt att pina henne mera än så!

 2. Kajsa

  Åh, så jobbigt :( Visst är det något som går att leva med men trots det så är det ju inget roligt. Håller också tummarna för att det växer bort med tiden :)

 3. Anne

  Om jag vore i din situation skulle jag visa dessa foton för personalen innan testningen. Mjölkproteinallergi är som du naturligtvis redan vet inte alls samma sak som laktosintolerans. Proteinallergi kan utlösa anafylaktisk chock oerhört snabbt. Det är inget att leka med för pengar. Ibland måste man tänka själv istället för sjukvården. Har varit i den sitsen. De ville göra glutenprovokation på mig när jag precis tillfrisknat från allvarliga komplikationer. Gick inte med på det och en annan läkare var av min åsikt och sa att hon skulle inte ha gjort det.
  Lycka till och så hoppas vi att det kan försvinna med tiden!

stats