JANINAS

Modiga tjejen

Go kväll kära läsare! :)

Dagen går mot sitt slut, vi har just nattat Nicolina och nu ska vi bara mysa. 
Idag har vi varit på morgonpromenad, varit och handlat, och nu ikväll var vi ute i lekparken en timme.

Ni skulle ha sett Nicolina vid lekparken ikväll, alltså hon är minsann inte blyg! Det var 5 pojkar där i åldern 10-11 (?) som lekte nåt i stil med ”bollen e hemma” (vet inte vad barn i Sverige kallar den leken), och Nicolina ville SÅ gärna vara med! Hon sprang efter dem, härmade när de ropade på varandra och var allmänt pinsam.
Ja inte för oss, men pojkarna tycktes bli lite obekväma ;) Vi kunde inte hålla oss för skratt, hon ville ju så gärna vara en i gänget och hon var inte det minsta blyg. De var ju ändå så pass gamla så man tycker ju inte att hon borde vara så intresserad som hon var, men åldern har tydligen ingen betydelse i detta fall heller :) filmkameran borde ha varit med ikväll!

Nu sover busungen som sagt, jag provade ge henne gröt ikväll istället för välling. Det gick precis som förväntat, alltså det gick inte alls.
Några skedar fick jag in, men det gick nog trögt och hon var inte det minsta intresserad.
Hon åt gröt både på morgon och kväll tills hon var ungefär 1 år och 4 månader, sen började hon vägra och man märkte att hon hade tröttnat, så vi bytte till välling. Nu skulle vi vilja att hon åt gröt åtminstone på kvällen, så kanske hon skulle sova lite längre. Hon har aldrig sovit längre än hon gör idag, men det kanske skulle vara annorlunda nu när hon blivit äldre, om hon åt gröt innan läggdags. Det är värt ett försök, men som det ser ut nu så är det hon som bestämmer att det inte ens blir ett försök. Man kan ju inte mata en unge som vägrar öppna munnen.

Nåjaa, vi kämpar vidare. Det handlar ju trots allt bara om något år, knappast vaknar hon klockan 6 för resten av livet, så sova – det hinner vi nog ;)


På den tiden då gullungen sov hela dagarna, just före koliken slog till. 3-4 dagar gammal ♥
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Janina svarar

  Joo vi ger henne nattvälling, har gett det några månader nu. Sen så har vi också provat ge henne både vanlig havregröt (som hon åt före hon tröttnade på morgon och kvällsgröten) och så har vi provat ge henne pulvergröt som egentligen är åt bebisar från 8 månader, men det ville hon heller inte ha, så nu vet vi inte vad vi ska göra. En smörgås skulle vara värt att testa, men oftast äter hon bara pålägget och slickar bort smöret så det är ju inte precis mättande :P
  Men tack i alla fall!

 2. Tina

  Vad har ni för välling? min son slutade med välling bara 1 år sen, alltså när han var 4 år.. Vi har alltid haft semper 6månaders välling, ingenting annat har fungerat. han har blivit så dålig i magen, osv.. Men så kom semper med nattvälling, också den från 6 månader. Men jösses vad mycke bättre han blev i magen! Värt att testa, dom små ska ju sova bättre på den, eftersom den mättar mer :) på en 3åring märker man ju inte så mycke, dom sover ju hela nätterna.. Eller iaf Liam, han sov till 8 ungefär, nu fortfarande :)
  Jag vet ju inte vad ni har för välling i finland, men kika om ni hittar någon "natt välling! :) Eller testa annan gröt? Eller en smörgås o mjölk och sen lite välling på det :) Finns mycke o testa, bara fantasin sätter stopp :)
  Lycka till! :)

 3. Caroline

  Har du några bra tips hur man "årkar med" en bebis med kolik bäst? hittade ni något som lindrade eller var de bara att "härda ut"?

stats