JANINAS

När det snabbt blev dåligt


Vilken natt vi har haft. För er som inte riktigt hänger med så kan jag berätta att Joline haft feber i tre dygn och varit i väldigt dåligt skick. Hon har sovit dagarna igenom och bara gråtit de korta stunder hon varit vaken, knappt ätit något och nu i söndags började hon även dricka dåligt. Hon har inte ens orkat hålla upp huvudet, utan bara hängt över axeln när vi burit henne. Ingen medicin har hjälpt, så hon har kämpat mot febern helt på egen hand.

På lördagen var vi till läkaren med henne, tog blodprov och kollade basic things som hjärta, lungor, öron och hals. Alla värden såg bra ut så vi fick order om att komma tillbaka ifall det blev värre. I söndags somnade hon hela tiden och orkade inte vara vaken mer än 30 minuter åt gången, och när hon var vaken grät hon och ville bara somna om. Så på kvällen bestämde vi oss för att återigen åka tillbaka till hälsostationen för att besöka en läkare. Samma läkare som dagen före, hon kollade samma grejer och menade att det bara var en vanlig influensa, men skrev i alla fall en remiss till akuten.

Så efter en timme vid HVC åkte vi iväg till akuten. Klockan var strax före 20 och vi fick genast gå in i barnrummet där vi fick vänta på barnläkaren. Så länge vi väntade tog de blodprov och blodtryck, vägde henne och gav oss vätskeersättning att ge under tiden vi väntade. Joline orkade inte hålla sig vaken utan vaknade bara och grät när de pickade henne, sen somnade hon om igen. Så utmattad. När resultaten kom visade det sig att hon var uttorkad, och efter några kontroller och några timmars väntande, beslöt läkaren att hon skulle läggas in över natten för att få dropp (via kanyl i huvudet, därför hade hon den där ”mössan”).

Då var klockan redan 24 och jag och lillan blev förda till ett rum på infektionsavdelningen. Där fick vi ligga inlåsta, för att undvika smitta från andra, och för att undvika att smitta andra. Det blev en lång natt med en massa trassel med droppslangen, hög feber och sköterskor som kom in och kollade till henne stup i kvarten. Det blev kanske två timmars sömn för min del, jag kunde helt enkelt inte slappna av. Tidigt på morgonen upptäckte jag att slangen lossnat från kanylen, så jag plingade på alarmet och en sköterska kom in och stängde av droppet och ”kopplade löst” henne. Hon vaknade förstås och grät, men blev så nöjd sen när jag kunde bära runt henne i rummet och trösta. Hon somnade snabbt om och fick sova vidare tätt intill mig.

Det var bestämt att läkaren skulle sätta in en ny kanyl sen när hon gjorde sin rundvandring kring 10, men klockan 07 var det dags för blodprov igen, och då var lillan inte lika uttorkad som hon var igår, så efter att hon druckit upp en hel flaska mjölk och ätit lite gröt, tyckte läkaren att vi skulle försöka fortsätta få i henne vätska och mat så hon inte skulle behöva få en ny kanyl.

Lillan satt tio minuter i fönstret och kollade ut, lekte med lite leksaker och pratade smått, det hade hon inte gjort sen i fredags så det var första tecknet på att hon var på bättringsvägen. Sen när det var dags för kontroll och undersökning igen såg läkaren att hon hade inflammation i högra örat (huuur kunde alla andra läkare missat det igår och i lördags? när vi dessutom sagt att vi misstänkte att hon hade det), så hon fick recept på antibiotika. OK-stämpel fick hon i alla fall, så vi fick gladeligen åka hem.

Sen dess har hon både ätit och druckit, i små mängder förstås men hon har druckit fyra (!) flaskor mjölk och det är mycket bättre om man tänker på att hon inte velat ha någon mjölk alls sen i fredags. Hon har varit vaken längre stunder än vanligt, krupit och lekt med Nicolina, skrattat, och vi har sett många små skymtar av vår glada bebis. Så nu är hon definitivt på bättringsvägen, fortfarande uttorkad och medtagen, men absolut bättre än igår. Vår lilla älskling ♥

Nu ska jag gå och lägga mig. Hon har inte haft någon feber nu sen vi kom hem från sjukhuset, så jag hoppas på en natt utan gråt.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sofia

  Usch vad läskigt när dom mår så dåligt! Man vill ju bara göra allt för att dom ska må bra, känns så hemskt att inte kunna göra något!
  Skönt att sötungen är så gott som återställd nu så ni slipper oroa er mer! =)

 2. E

  Skönt att hon kryat på sig! Angående ÖI:n, förstår att det var frustrerande att det krävdes 4 kontroller innan det upptäcktes, men som Anonym skrev här tidigare kan ett småbarnsöra gå från okej till fullt inflammerat inom loppet av ett par timmar om det vill sig illa. Detta trots att man kollat med både öronlampa och tympanometer (instrument som mäter trumhinnornas rölighet – trumhinnor som rörs betyder oftast ingen inflammation). Självklart otroligt frustrerande och jobbigt för både barn och föräldrar men antibiotika skriver man inte ut förrän örat tydligt är inflammerat. Ville bara förklara processen från vårdpersonalens synvinkel.. Som sagt, skönt att hon är på bättringsvägen iaf! :)

 3. Monika

  Vad bra att hon e på bättringsvägen, aldrig roligt när ens barn e sjuka.
  Angående ÖI så som en sa här ovanför så kan det komma plötsligt. Öronen kan se bra ut en dag och så har dom ÖI nästa. Eller bara någon timme efteråt.

 4. Therese

  Nej men lilla vännen då! <3 Aldrig kul när ens barn mår dåligt :/ gör så ont i mammahjärtat. Men skönt att det är på väg åt rätt håll. Hoppas att hon blir frisk snart igen och kan busa på som vanligt.

  Jag förstår om du INTE haft tid och skickat vinst paketet. Och det förstår jag fullt ut. Ta den tid du behöver :) vem orkar tänka på sådant när man har en liten som är dålig. OM du redan skickat det, men inte kommit än så tack i förskott. Vela bara säga det =) så du inte känner någon press.

  Mvh Therese

  JANINA SVARAR: Det är inte jag som ska skicka vinstpaketen, de skickas från Sverige :)

 5. Emilia

  Vad härligt att hon är på bättringsvägarna!! :-) Måste vara skönt för både henne och er. Men det var riktigt dåligt att de missade öroninflammationen…!

 6. Anonym

  Vår yngsta dotter är ettriktigt öronbarn och även efter att rören satts in har hon haft flera infektioner. Vi har pratat med många öronexperter och alla har sagt samma sak. På bara en timme kan ett till synes friskt öra gå till ett öra där trumhinnan nästan sprängts, det är helt normalt för små barn. Vi har varit med om det flera gånger och det är frustrerande, men det hjälps inte. Hoppas hon snart kryar på sig!

 7. Sofia mamma till vilja och Tintin

  Men åh vad skönt om hon blir bättre!! Vilja har öroninflammation för 13 ggr sen april :( men idag fick vi ok från en läkare att operera in rör..ska bli skönt! Krya på henne nu.

 8. Johanna 16 år

  Jösses vilken resa ni varit med om de här dagarna!
  Skönt att hon är på bättringsvägen!
  Har varit så orolig för lilla Jolly!
  Hoppas nu ni får sova gott i natt!!

 9. Emelie

  Men söta vännen då, sitter å ser ut genom fönstret! Längtar absolut inte till första gången vår dam blir ordentligt sjuk, jag kommer att vara ett vrak. Det är hemskt att se när de är sjuka :/

 10. Malin

  Jag var 100 pa att min dotter hade öroninflammation sa jag akte till husläkaren, da sa han att allt va bra. Dagen efter akte jag tillbaka till honom och visst hade hon öroninflammation…….. Inget överraskar mig längre inom sjukvarden.

  JANINA SVARAR: Vi var också bombsäkra på att hon hade ÖI, just eftersom hon hade så hög feber och petade i högra örat hela tiden. Sa det till läkarna också, förstår inte hur de kunde missa. Fyra kontroller tog det innan de märkte att det var inflammerat.

 11. Lina

  Åh va skönt att höra att hon mår bättre! Även fast jag inte känner er så känner jag för er och har varit orolig. Barn ska ju inte behöva vara sjuka. Hoppas det bara blir bättre nu! Kram

stats