JANINAS

När helvetet frös till is

Jag förstååår inte vad som hänt med mig! Jag har ogillat (vill säga hata) julen så länge jag kan minnas. När jag var liten var det spännande med julklapparna och så, men tiden före och självaste julafton har alltid gett mig ångest. Jag har velat spy på alla som gått runt och pratat om hur härligt det är i juletider, yäk. Hatat glögg och all julmat också. Och för att inte prata om julfester, dear lord!

Men denna höst är det något som hänt. Jag har sett fram emot julen sen oktober och orkar knappt vänta på att få julpynta här hemma. Vill baka pepparkakor typ varje kväll och dricka glögg, se på julfilmer och lyssna på julmusik. VAD ÄR DET FÖR TOMTENISSE SOM BOR I MIG? Det bara måste ju vara ungen i magen, en sann jul-hatare som mig kan inte bara plötsligt ha julen som favorithögtid. Det om något är orealistiskt.

Daniel står också som ett frågetecken och fattar lika lite som jag. Detta är vår sjunde jul tillsammans och han vet hur arg jag brukar bli kring jul. Han vet att allt som har att göra med jul (förutom pepparkakor) är som pesten för mig. Nu pratar jag bara om jul och julpynt och julklappar och snö.

Det är en helt ny sida av mig som jag inte alls känner igen, jag har aldrig ändrats av en graviditet förut så dethär känns ju spännande. För det är inte bara julen jag börjat älska, nej det är vintern också. Kan ni fatta att jag önskar mig typ 15 minusgrader och en massa jäkla snö framtill maj? Jag har till och med börjat fantisera om hur det skulle vara att flytta till Lappland. Det ni.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Magnolia

  Hahaahaa! Oj, vilket roligt inlägg! Skrattade högt för mej själv! Lillstjärnan du har i magen kanske är en tomtenisse? :)

  Glad Lillajul!

  JANINA SVARAR: Haha! Jaa det verkar minsann så ;) Glad lillajul på dig också!

 2. Annika - drömmen om 11 barn

  Jag har också tvärvänt… efter sista graviditeten… fick min första flicka (har fem pojkar) den 12 nov och har tjatat om julen sen i augusti tror jag det var… jul, jul och jul… hela tiden :) Nu äntligen åker tomtar och stakar upp – jag älskar det!! :D

 3. Matilda Andersson

  Du är nog inte ensam om att se fram emot julen. Jag har tidigare uppskattat julen mycket och tyckt det varit en trevlig högtid, men har de senaste åren tyckt det känns tråkigt, jobbigt och lite betungande att julpynta, baka, köpa julklappar, och äta massa ”tung” julmat. Men i år har jag precis som du längtat till Julen, snön och kylan. Kan det beror på en bra sommar med sol ?

  Mysigt med jul och snö :)

  JANINA SVARAR: Njaa, vi hade en väldigt kall och mulen sommar så i mitt fall tror jag nog det är hormonerna :) jag har verkligen varit som Grinchen hela livet hittills.

 4. Anonym

  Jag har alltid gillat julen, eller rättare sagt att klä julgranen, vänta på tomten på julafton och att få presenterna. När jag själv fick barn hände något. För mig blev det allt viktigare att pynta, lyssna på julmusik och baka julstjärnor och pepparkakor, koka knäck ja allt man kan tänka sig. Jag gör det nog för att mina barn i ett senare skede ska ha något som de kan minnas med glädje och som en lung och mysig tid hemma i vintermörkret. Jag gör det alltså för mina barn och jag blir glad av att se glädjen i dem!

  JANINA SVARAR: Jag har också pyntat och bakat och hållit på för barnens (och Daniels) skull, men det är ju roligare när man gör det för sig själv också ;)

stats