JANINAS

När sötsuget slår till

Efter lunchen när sötsuget smög sig på kunde jag inte släppa tanken på chokladbollar. Jag gjorde Nicolina färdig för sin middagsvila och la ut henne på balkongen, gick runt med Joline som var trött och hade svårt att hitta sömnen, och när hon äntligen stängt ögonen och slappnat av la jag henne i vagnen och gick till köket och plockade fram ingredienserna.

Jag smakade lite, och åkte för ett ögonblick tillbaks till början av tvåtusentalet när jag gick i lågstadiet och brukade göra sånahär var och varannan dag på sommaren. På den tiden när man fick veckopeng som bara räckte till fredagsgodiset, så blev man sötsugen på en vardag fick man lov att ta det som fanns hemma. 

Nu står fatet i kylskåpet och gör dem extra goda. Nam nam nam.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Ette

  oj oj oj,ha funderat på va jag ska unna mig o laga idag men detta blir de definitivt!! :)måste säga att din blogg inspirerar mig helt massor sen jag börja följa lite med! :):D

 2. Mimmi

  Ååh, nu blev jag också snål på kokosbollar..
  När jag var yngre och tog hand om min syster på somrarna så hade vi en regel – regnar det, så gör man kokosbollar! Nostalgiskt :)

 3. Bunny

  Haha så nostalgist! jag och min syster brukade också alltid göra sådana hemma när vi va små och sötsugna efter skolan! Men vi orkade inte ens laga dom till bollar utan åt smeten från skålen med sked :D

stats