JANINAS

Natten e ung och jag ligger vaken


Nu har jag jobbat färdigt för denna vecka. Mina jobbveckor börjar varje söndag så jag har helg från onsdag-lördag.
Ikväll har vi plockat hallon. Fick plockat ungefär 1,5 liter och det skulle blivit mer ifall inte ungarna skulle ha ätit upp alla bär jag plockade, haha. Men jag förstår dem så väl! Hallon är något av det godaste som finns tycker jag, och när man får chansen att äta färska bär så ska man passa på. De får äta så mycket de vill av det jag plockat, det är bara bra om de får i sig lite extra vitaminer. 

Hela familjen sover nu och det börjar bli rätt mörkt ute. För några veckor sen hann solen knappt gå ner på natten innan det var dags för den att gå upp igen, men nu märker man nog att vi går mot mörkare tider. Fyy. Jag får samma känsla varje år. Ångest. Vill inte ha vinter och mörker.

För att inte tänka så mycket på att årstiden ändras så har vi fullt upp med att söka jobb, i Linköping. Det har ju faktiskt varit en dröm sen barnsben att flytta till Sverige för oss också, det är inte bara p.g.a. att Carro flyttat dit ifall ni tror det. Men nu när hon bor där känner jag mig självklart ännu mer frestad att flytta. Helst så fort som möjligt. Vårt mål är att vi ska flytta före nästa höst, och OM vi inte har hunnit göra det tills dess så går världen förstås inte under, men det är enklare att hålla motivationen uppe om man har ett mål som inte är så långt borta men ändå realistiskt. Carro visste inte i december vad hon skulle göra, och i maj tog hon sitt pick och pack och flyttade. Så det ska nog gå bara vi fortsätter jobba för att föverkliga drömmen. Jag har ringt runt till alla butiker i Ikano-huset och skickat in mååånga jobbansökningar utan framgång, så vet ni om något ledigt jobb som skulle passa mig ELLER Daniel, snälla hojta till!

För när man har gråten i halsen när flygplanet lyfter från Arlanda, när man känner hur 80% av livsgnistan rinner av en när man står och väntar på väskan vid Vasa flygplats, när man kör förbi sin hemby och fortfarande vill vända om, då vet man i hjärtat att man inte är var man hör hemma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Lizz

  Du kanske kan hitta något i samband med kanalbåtarna!
  Eller i ljungsbro det är ett fint litet sammhälle precis vid Götakanal.

 2. Bitte

  Heja dig! Man ska bo där det känns bra. Jag har fortfarande inte hittat den platsen, men vet att den finns nånstans för mig och det är för det första inte i lägenhet. Älskade Sverige och Sthlm, kanske vi flyttade tillbaka dit någon dag. Sök via nätet, kolla efter universitet som du fick tips om eller på Arbetsförmedlingen.se.

 3. Amanda

  Vad kul att du har fastnat för Linköping! :) Det är en trevlig stad att bo i. Jag och min fästman träffades här 2010 då vi båda pluggade på universitetet, och har nu en dotter tillsammans. Bor precis vid stångån, såg att du la ut bilder därifrån. Om du flyttar hit måste jag få träffa dig på en fika :)

  Kram

  JANINA SVARAR: Ni har tur som får bo i en så fin stad! När vi flyttar (skriver NÄR istället för OM för vi SKA flytta ;)) så ska du hojta till så far vi och fikar! :)

 4. Jenny B

  Som folk redan har nämnt så finns det gott om butiker och många caféer där man säkerligen kan få in en fot :) Det finns även gott om närliggande orter med bra pendlingsmöjligheter (Motala, Norrköping, Mjölby, Tranås, Ljungsbro, Borensberg..). Lediga jobb i Östergötlands län finns här: http://www.arbetsformedlingen.se/platsbanken?url=-123388378%2FStandard%2FSokViaArbetsort%2FSokViaArbetsort.aspx%3Fo%3D5%26k%3D0&sv.url=12.237ec53d11d47b612d78000171

  Men lättast är nog att få ett jobb som inte är utannonserat ^^ Angående omvårdnadsjobb så finns även Bräcke Diakoni (som jag själv jobbar på) och vikariebanken för vård och omsorg (även för barnomsorg), dock är det många som har högre krav på utbildning (undersköterska) eller tidigare erfarenheter.

  Stort lycka till! :)

  JANINA SVARAR: Tack för infon! :)

 5. Banankokaren

  Håller med Cecci! Flytta först, sök jobb sen. Då du bor i ett annat land verkar du som ett väldigt osäkert kort för arbetsgivaren, och dessutom blir det mycket krångligare OCH dyrare för dig då det blir dags för arbetsintervjuer.

  Annars så har jag endast hört gott om Linköping. En av mina bästa vänner har bott där i två år och stortrivs!

  Lycka till! :)

 6. Karin

  Jag är född och uppvuxen i Linköping, underbar stad!

  Håller med andra om att universitetet är ju helt fantastiskt om du inte hittar jobb direkt, annars finns även Valla folkhögskola!
  Hotell finns det många, ett tips är Park Hotell, litet familjehotell som gärna tar in unga motiverade personer!

  Håller med andra om att det är väldigt bra pendlingsmöjligheter också från Linköping, det tar inte mer än 30 minuter knappt till norrköping med tåget och ännu mindre om du har bil. Sedan finns ju Mjölby, Linghem och många andra ställen också!

  Busfabriken kanske kan vara något? Ett stort lekland i Linköping :-)

  Hoppas du hittar något! :-)

 7. emma

  Va inte du sugen på att plugga? Linköping har ju ett bra universitet med många utbildningar. Du får kolla runt lite, kanske hittar du något du gillar :)

 8. S

  Hej!
  Jag studerar i Linköping men också jag kommer från Österbotten. Om du kan tänka dig att jobba inom äldrevården så kan jag nämna Attendo, Carema Care och Aleris äldreomsorg. De brukar anställa folk på löpande band.
  Om det fungerar ekonomiskt att en av er studerar så tänkte jag bara påminna om att många utbildningar också startar i mitten av januari varje år och då sker ansökningarna under hösten.
  Hoppas ni hittar något inom en snar framtid, Linköping är verkligen en mysig stad! :)

 9. Freja

  Hej, bor i Mjölby 20 min söder om Lkpg. Ett tips är ju att söka jobb utanför Linköping också. Är ju jättesmidigt att pendla :)

 10. Emma - Mamma till Theodor

  Hoppas av hela mitt hjärta att ni kommer hit, till Sverige! Håller tummarna och önskar er all lycka till och hoppas att kanske få se dig när jag traskar genom ikanohuset en vacker dag :) (trots att jag är Norrköpingsbo) ;)
  Styrkekramar!

 11. Cecci

  Hej Janina, det som gäller är helt enkelt att ta sitt pick o pack o flytta o sen hitta jobb. Man får spara ihop pengar och leta jobb på plats helt enkelt. Det tog min sambo 2 dagar att hitta jobb när vi flyttade från Vasa till Göteborg och mig tog det nästan en månad.

  Det som funkar bäst i jobbväg är att dela ut cv i butiker (du behöver inte gå direkt till chefen o skaka hand o grejer) o hoppas att de ringer dig. Har jobbat i flera olika butiker o restauranger i Gbg och de flesta chefer blir (tyvärr) enligt min erfarenhet stressade när folk ringer och enda de brukar säga är ”kom in o lämna ditt cv” eller ”nej finns inget jobb”. E-mail brukar också fungera rätt så bra :-)

  Jag hade inte bra erfarenhet av bemanningsföretag i Sverige men när jag flyttade till England fick jag jobb efter 2 veckor och har nu fast heltidstjänst, så det är säkert värt att prova.

  Innan jag flyttade till Sverige letade jag också jobb från Vasa men de flesta svarar inte på ett e-mail där det står ’jag planerar att flytta till Sverige men jag bor i Finland!’ och om du får en intervju, ska du resa hela vägen dit o tillbaka för att bara kanske få jobbet?

  Bara lite tips från egna erfarenheter, kort sagt: just do it!
  Min äldre syster flyttade på samma sätt med hennes två döttrar till Gbg och fick jobb på plats.

  Annars hoppas jag någon snäll läsare från Linköping kan hjälpa dig!

  Ursäkta om det blev rörigt men jag skriver från min telefon ;)

  Lycka till! Xx

 12. Lill

  Det finns ju flera affärer runt ikano också bland annat Lager 157 en klädaffär, där ligger också swedol och nån lampaffär och nåt mer jag glömt. Jag hoppas verkligen det går bra för er! Åh tänk vad kul att få uppleva en dröm!!
  Kram

 13. k

  Tycker absolut att ni ska prova på att flytta och vad är nu bättre än att du har en vän där. Skulle vara dumt att inte flytta nära henne tycker jag om ni ändå inte har någon annan speciell plats ni mer eller mindre var tvungna att flytta till. Bra att få det gjort innan barnen blir större också tror jag, innan de hinner få nära vänner och vet du, inser ni att sverige inte är er plats så är ni nog välkomna ”hem” igen! Lycka till med planerandet och jobbsökeriet! :)

 14. Emelie

  Jag bor i den vackra staden lkpg. Butiksjobb är populärt och ofta svårt. Inte jättekul men om du kan tänka dig att städa ett tag till finns det massor jobb. Stormtrivs heter ett företag som söker nya arbetare hela tiden. Annars kanske du kan testa på mataffärer? Maxi är stort med många arbetare. De bygger även ny stormarknad som öppnar snart. Lycka till!

 15. Johanna från Norrköping

  Jag tror att ni gör helt rätt :-) tips: sök till alla hotell som finns! Som frukostvärdinna eller städerska till exempel! Det finns ju Scandic, Elite hotel, Hotel Ekoxen osv.
  Linköping är en riktig fika stad så googla på café Linköping också.
  Mysigt att skumma café latte och sälja bullar :-)
  Sen är ju förstås IKEA en stor arbetsgivare.

  Ååååh vad härligt och spännande! Lycka till!!

stats