JANINAS

Nicolina 2,5 år

Idag är Nicolina 2 och ett halvt år :) Grattis till lillskiten! Eller kanske vi ska säga storskiten nu?

Mycket har hänt under det senaste halvåret, hon har fått en riktig guldblond frisyr och lärt sig prata mer på vårt språk. Nu förstår man ju faktiskt vad hon säger, även om hon kan dra långa ramsor på sitt eget språk ännu så finns det oftast flera svenska ord i de meningar man inte riktigt förstår helt. Sen så kan hon ju förstås säga meningar på endast svenska också ;)

Hon är väldigt social och går genast fram och börjar leka med barn i lekparken, hon pratar med okända vuxna på affären men gamla människor gör henne lite misstänksam. Hon är ett riktigt energiknippe och har svårt att sitta still, det ser riktigt roligt ut! :)

Just nu är hon inne i en riktig trotsperiod, hon lyder nästan aldrig längre och man hinner bli riktigt förbannad på henne innan hon förstår att sluta. Då blir hon istället ledsen och tittar ner i golvet och säger ”mamma fölååt mej”, då kan man ju inte vara arg på henne längre, och det har hon också lärt sig! ;)

Hon är även inne i en period när hon vill vara nära mig och Daniel så mycket som möjligt. Hon är viktig med att alla ska veta att vi är hennes mamma och pappa, och delar ut kramar åt oss titt som tätt, pussar oss på munnen och pajar oss på huvudet.

Kort fakta om Nicolina vid 2,5 år:

  • Hon älskar knäckebröd, äter det mer än gärna till både frukost och mellanmål
  • Hon älskar alla insekter, speciellt myror och spindlar
  • Hon hatar ärtor så mycket att hon börjar spy om hon måste äta det
  • Hon lyder mig bättre än Daniel, och blir mer ledsen om han blir riktigt arg på henne
  • Hon somnar kring 20:30 – 21 på kvällen och vaknar kring 7 på morgonen, ibland är det 6:30, ibland 7:30, på dagen sover hon middag mellan 13-15 ungefär
  • Hon är utan blöja dagtid, men ännu kissar hon i byxorna ibland. Ska vi på långpromenad eller med bil någonstans lägger vi dock blöjan på
  • Hon har humor! :)


    Vår älskade lilla fjärt, vad vore livet utan dig?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats