JANINAS

Nicolinas första photoshoot

Okej, where to begin…

I fredags åkte vi då ner till Helsingfors. Vi hade inbokat en grej på lördag morgon klockan 10, så med en 5+ timmars resa valde vi att sova på hotell för att slippa åka iväg mitt i natten. Det vi hade inbokat var fotografering vid Studio Elite, till inget mindre än en egen modellportfolio åt Nicolina.

Nu tappar många hakan i golvet och deras första tanke är VARFÖR?

Inte för att hon ser bra ut, inte för att utsidan är viktig, inte för att jag vill att hon ska bli modell, inte för att tjäna pengar, inte för att synas.

För att hon trivs framför kameran, för att hon har poserat sen hon lärde sig gå. För att hon älskar att stå i centrum, uppmärksamheten, hon älskar sig själv och när hon går in i ett rum fyllt av människor så gör hon det med värdighet, head held high, hon vet precis var hon står. Det finns så mycket jävlaranamma i dendär lilla 6-åringen och jag bara vet att hon kommer gå långt. Att vara modell är något jag märkt att hon skulle passa som för längesen, inte p.g.a. hur hon ser ut, utan p.g.a. hennes personlighet.

Jag har känt mig väldigt kluven när det kommer till dethär och bloggen, jag vet hur många tänker kring modellvärlden och speciellt barnmodeller, men alltså.. jag FÖRSTÅR era tankebanor och jag vet mycket väl att det har en mörk sida. Men tro mig, jag känner inte det minsta tvivel. Jag vet hur Nicolina fungerar och jag skulle aldrig någonsin låta henne göra nåt som skadar henne. Jag håller ögonen på mina barn som värsta mammahöken och jag registrerar allt de säger, deras beteenden, varje liten min, ALLT. Märker jag att det inte endast är positivt, så är det finito. Jag behöver verkligen inte påhopp när det gäller personliga val, speciellt inte från människor som inte ens känner oss! Jag behöver inte veta ifall ni tycker det jag gör är fel. Därför skulle jag på ett sätt inte vilja skriva om detta öppet (för att många kan inte tänka tyst) men å andra sidan, jag är så himla stolt över henne och jag VILL ju visa er bilder och berätta, och ifall det är något som hon kommer hålla på med mer i framtiden så kommer jag ju inte kunna/vilja hålla det hemligt.

Tills vidare ska vi fortsätta på denna väg och hoppas att hon får vara med på fler fotograferingar. Vi kommer skicka in bilderna till alla modellagenturer i landet (fick en hel lista i lördags) och så håller vi tummarna att hon får något roligt jobberbjudande så småningom.

Den som säger att Nicolina inte ser ut att trivas, den ljuger!

Alla poser är ”hennes egna”. Ingen behövde säga hur hon skulle stå, allt var så naturligt för henne och hon behövde knappt tänka efter ens. Fotografen tyckte hon var jättehärlig att jobba med och påpekade att hon kan fler poser än många vuxna modeller. Jag ångrar hårt att vi inte filmade henne, men det ska vi komma ihåg till nästa gång. 


Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. maja

  tjejen är ju gullig och naturlig och som du sa, så länge hon tycker det är kul så ska hon väl få hålla på med det :) det är ju lite som vilken hobby/intresse som helst. de flesta föräldrar har nog något att invända om de flesta hobbyn. så länge som barnet trivs, tycker det är kul och det inte blir ett tvång/stressmoment/överdrift så tycker jag det är okej :D dessutom ser det så oskyldigt ut och barnmodeller är ju inte ALLS samma sak som vuxna modeller så det är onödigt att börja jämföra med t.ex. top model och sånt – det här är en helt annan värld :) hoppas hon får något roligt gig och lycka till :)

 2. Satu

  Hej janina,
  Jag bloggar själv och har en dotter Nicole född 08 har börjat ställa upp för klädföretag som Lindex och hm.
  Jag låter henne göra det för att det har verkligen stärkt hennes självförtroende hon är annars väldigt blyg och tyst. Men vågar ta plats framför kameran! Nicolina och Nicole (lika namn dessutom!) passar båda så bra :)

 3. e

  Alltså va… Varför detta försvarsinlägg? Var kom det ifrån? Lugna ner dig, tror inte alls att många tappar hakan i golvet. Klart hon ska fotograferas om hon vill det. Ett bevis är ju alla kommentarer på inlägget, det här är väl inga konstigheter. Chilla.

 4. Sandra

  Har läst din blogg sedan Nicolina var riktigt liten och GUD vilken fin och ståtlig tjej hon är! Önskar henne all lycka! Och några videobloggar skulle hon gärna få göra, läser många bloggar men finns nog inga andra videobloggar jag kan se flera gånger om än hennes! :)

 5. Fru Tallund

  Jag tycker hon är jättefin och naturlig på bilderna. Och skönt att hon får vara barn, inget konstlat vuxet poserande. Barnkläder ska ju också säljas i kataloger och annonser så nån ska ju fylla ut kläderna. :) Sen när det kommer till misstävligar för barn har jag en lite annan åsikt ;) men det kanske inte ens finns här?

 6. Bunny

  Du är såpass starkviljad människoa (iaf får man den bilden via bloggen) att jag inte alls tvivlar att du håller koll på va som händer med Nicolina o sätter stopp om det går fel. Så kör på bara, hon verkar verkligen trivas :)

 7. anonym

  Jag kommenterar väldigt sällan din blogg, men jag måste bara säga; Wow! Hon är ju så himla duktigt! :D Jag tycker det var bra av er att ta med henne dit, hon har ju verkligen utstrålning och ser ut att stormtrivas! :) Jag håller tummarna att det kommer gå bra för henne!

 8. k

  Hon ser ut att trivas. Duktig är hon! :)
  Du där emot kommer säkert få ta emot en hel del med negativ kritik men låt det komma! ;) Bara du och Daniel kan veta vad ni vill av era barn och vad ni tillåter. Nicolina säger säkert till om/när hon inte tycker det är roligt längre. Önskar er lycka till! :)

 9. Linda

  Jag tycker det är jättekul att Nicolina får möjligheten att göra detta :) hon sku kunna vara modell för barnkläder eller nåt tycker jag :)

 10. Olivia

  Ni gör helt rätt! Så länge Nicolina tycker det är roligt så ser jag inga problem med det. Kör på bara, det är en grym liten tjej ni har! :)

 11. lina

  alltså åh. Nicolina! Vilken stjärna och naturbegåvning hon är!! Jag har följt din blogg sen starten och det känns som om ni är mina vänner, om än vi aldrig setts (sjukt kanske jag vet). Tex kan jag fortfarande minnas när jag läste att joline fötts ❤️ Nicolina (och era andra barn) verkar vara så himla härlig och jag förstår verkligen att hon njuter framför kameran! Du är så inspirerande och jag älskar verkligen att läsa din blogg!! Hoppas att nicolina får ett uppdrag snart!! Kramar från mig ❤️

 12. Linn

  Från att ha följt din blogg sedan nicolina var lika liten som milou så känns det faktiskt som jag vet hur nicolinas personlighet är, (fast det vet jag såklart inte, men ändå) så ser detta HUR naturligt ut som helst, nicolina är ju gjord för att stå framför kameran!
  Jag bara undrar vad du har gjort för att nicolina har blivit så självsäker i sig själv?
  GRYM ÄR HON, OCH DU MED!!!!

stats