JANINAS

Vill inte släppa taget

Regnet har fortsatt ösa ner hela dagen, så lägenheten är därmed skinande ren. Vi hjälptes åt båda föräldrarna och ungarna var ovanligt samarbetsvilliga. Sen lagade vi (läs: Daniel!! .. med min receptbok och min hjälp) fiskpaj, och där i något skede kom min äldsta syster Jenny hit. Hon stannade här hela dagen och jag bakade chokladmuffins. Sen när ungarna skulle nattas borstade hon Nicolina’s tänder och läste en nattsaga. Vilken fantastisk moster ♥

Som ni ser högst upp så började Joline i samband med flytten hem, dra sig upp på precis allt. Hon har ju gjort det lite smått förut, men nu är hon helt galen och ska upp överallt. Även där hon inte egentligen når upp, och då faller hon ju förstås ofta eftersom hon inte kan ta sig ner i sittläge från så höga höjder, så det blir en massa gråt och tröstande. Men hittills har hon klarat sig bra med endast ett eller två ynkliga blåmärken i pannan.

Det händer så mycket i Joline’s liv just nu. Eftersom hon drar sig upp mot allt har vi även sänkt spjälsängen idag. När jag gick förbi sovrummet och fick syn på sängen fick jag en klump i magen. Jag insåg att nu är hon verkligen ingen liten bebis längre! Jag ville bara säga åt Daniel att höja sängen tillbaks, ha den så bara nån vecka till. Det går så himla fort och även om jag älskar att se henne göra framsteg, så får jag ångest när jag tänker på att om endast fyra månader blir hon ETT år. Vart fan har det här året tagit vägen? Jag låg ju nyss i förlossningssalen! Nu vill jag verkligen trycka på pausknappen och ha kvar min baby bara liiite till. Jag vill inte att hon ska växa upp så snabbt! Jag vill ha kvar min bebis! Sån här ångest hade jag aldrig när Nicolina var liten. Nu tror jag att jag förstår varför den minsta alltid kommer vara lillan i familjen. För jag känner redan hur jag inte hinner med och jag vill bara hålla henne kvar. Vara min lilla lilla bebis föralltid. Ååh! Detta gör ont i mammahjärtat.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Anonym

  http://www.google.fi/imgres?um=1&hl=sv&biw=930&bih=593&tbm=isch&tbnid=rm1qbFlH_Zph3M:&imgrefurl=http://www.abc-annons.se/Pannband-lara-ga-hjalm_180922.htm&docid=cLSslMln_4rrzM&imgurl=http://www.abc-annons.se/foto/1012574865.jpg&w=428&h=321&ei=G-fvT4rnEeXP4QTNi6HWDQ&zoom=1&iact=hc&vpx=244&vpy=138&dur=1619&hovh=194&hovw=259&tx=124&ty=118&sig=110874252156192475782&page=1&tbnh=111&tbnw=148&start=0&ndsp=16&ved=1t:429,r:1,s:0,i:71

  Ett litet tips till sötisen Joline! :)

  JANINA SVARAR: Vi har redan en sån från när Nicolina var liten, men Joline absolut HATAR allt som rör vid hennes huvud (mössor, hattar, tröjor, solglasögon, o.s.v..) så endera skriker hon som en stucken gris eller så sliter hon av sig den. Så hon får nog lära sig den hårda vägen, tyvärr!

 2. Anonym

  Vet precis hur det känns. När första barnet var litet så ville man bara att det skulle gå fortare, man vill se henne utvecklas, lära sig massa saker osv. När andra kom ville man stanna tiden, man hade ju redan sett allt en gång nu ville man bara njuta av denna lilla lilla bebis. Men givetvis går tiden ännu fortare andra gången för man har så fullt upp med allt :) Men minstingen kommer alltid vara lillan i familjen som du säger! Det konstiga är dock att lilla har varit mycket snabbare fram motoriskt eftersom hon haft en storasyrra att lära av och hon vill ju absolut inte vara sämre än syrran. Så Alicia gör ju många saker nu som Anabelle inte gjorde när hon var i den åldern. Men det är ju för att hon får hänga med på allt syrran gör plus att hon är envis som en jävla get och inte ger sig förrens hon klarar samma saker! Ändå känns Alicia så mycket mindre, när Bella var 1,5 år kändes hon så stor. Alicia känns som min lilla bebis ännu fast hon snart fyller 2 år! Helt sjukt vad tiden går, jag låg ju med nyss på förlossningen…typ.

  Innan de fyller 1 år vill man stanna tiden, nu önskar jag att tiden gick bara liite snabbare fram till sådär 2,5-3 år. För jag längtar så efter att lilla ska få lite vett i skallen! Haha. Men det lär gå fort dit också så man får passa på att njuta så mycket det bara går!

  JANINA SVARAR: Joline är också myyycket snabbare motoriskt än Nicolina, och det är väl lite därför också som jag inte känner mig redo att se henne växa upp redan. Det går snabbare än jag är van vid! Meeen alla barn växer upp och man kan inte ha någon att vara bebis föralltid. Tyvärr ;)

 3. Jenny - mammaliv i Nashville

  Jag hittade precis hit & har läst på ett tag nu. Himla fina barn du har :)
  Och jag kan verkligen tänka mig att man får lite magknip när barnen växer, jag blir redan sentimental & August är bara 4 1/2 månad ;)

  JANINA SVARAR: Ååh tack! :) Vad snäll du är! :) Magknip är bara förnamnet, det är nästan hemskt vilken ångest man får!

stats