JANINAS

Önskeinlägg 2: Mitt drömyrke

Vi börjar med det jag hunnit med hittills!

I nian när vi skulle söka till skolor att börja efter högstadiet ville jag bli frisör. Jag satsade på stort och sökte till Prakticum i Helsingfors, ville långt bort och prova på något nytt. Slapp inte in. Slapp in till Beklädnads men ville inte alls dit, så jag gick ett halvt år på Yrkestian (ett tionde läsår var man fick besöka olika yrkesskolor och prova på yrken för att lättare veta vart man ville). Blev inte ett dugg klokare och rebellisk som jag var hoppade jag av den utbildningen i januari. Blev gravid i mars.

Senare på våren tänkte jag att jag skulle börja studera på hösten ändå, och hålla på så länge jag orkade för att sen fortsätta efter mammaledigheten. Jag sökte till Medieassistent och slapp in, gick där augusti-september tills graviditetsillamåendet kom tillbaks i v. 30, då fick jag nog och bestämde mig för att ta mammaledigt redan då.

Tiden gick och våren 2010 var det dags att söka in till någon skola igen. Då ville jag bli målare istället. Så i augusti när Nicolina var 1 år och 8 månader började jag studera Ytbehandling. I februari blev jag gravid och var sjukskriven 6 veckor från slutet av mars. Värsta illamåendet ever + lågt BMI var ingen bra kombination, jag fick stränga order om att inte spy och det var en daglig kamp. När det börjat lätta gick jag tillbaks till skolan och fortsatte tills sommarlovet började.

Sen dess har jag varit mammaledig och målare skiter jag nog i nu. Det var roligt, men alldeles för tungt. Inget jag vill jobba med. Så i vår ska jag börja studera till merkonom. Endera via läroavtal eller via en vuxenutbildning, det får vi se när vi flyttat. Jag ska göra allt jag kan för att bli färdig inom max 2 år. Efter det vill jag gärna få jobb på någon barnklädesbutik, eller typ H&M. Jag älskar kläder och skulle gärna ta allt steget längre och designa egna barnkläder. Kläder i allmänhet är spännande men barnkläder brinner jag lite extra för.

Sen skulle jag gärna öppna ett eget café också. Fullt av smarriga cupcakes och småkakor. Samtidigt som jag gärna skulle arbeta som kostrådgivare på nåt sjukhus. Helst skulle jag jobba med barn som har ätstörningar, eller barn med matallergier.

Så, liten tjej med många drömmar. Jag väntar ännu på att bli ”stor” och veta vad det är jag vill mest. Skönt att jag har barnafödandet undanstökat i alla fall. Höhö.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Annika

  Vilken snygg header du har Janina!! Får man härmas lite? Haha det var ju jättesnyggt med en bild sådär snett på sidan! Kram

  JANINA SVARAR: Tack! :) Härma lite du bara, haha :)

 2. Lill

  Du är för skön! Jag tycker så mycket om att läsa din blogg, läser varje dag. Det är konstigt hur livet kan vara olika. Jag är 26 med utbildning och jobb. Är förskolelärare på heltid och läser specialpedagogik i skolan på halvtid. Men det viktigaste av allt är att vi nog är lika ty jag väntar också på att bli stor och veta vad jag vill :) men det underbara du redan har i livet det har jag inte än så lite avundsjuk är jag allt :p
  Många kramar från mig till er!!

  JANINA SVARAR: Tack så mycket! Du har kommit en lång bit på vägen, och det är jag avundsjuk på ;) Kramar!

 3. ett ritstift i din rumpa

  är ju helt sjukt egentligen att man borde veta i nian vad man vill jobba med som vuxen (även om nu väldigt få människor nu för tiden jobbar med samma sak livet ut), man vet ju knappt vem man är som 15-16 åring! fast jag är nog inte ett dugg klokare gällande vad jag vill jobba med nu sex år senare heller…

  JANINA SVARAR: Visst är det! När det gäller utbildning och jobb vet jag lika lite då som jag vet nu, känns det som.

 4. Linnéa

  Det är bra att ha många drömmar, jag har själv många drömmar när det gäller framtida yrke osv. Men ibland blir det frustrerande och man önskar att man bara kunde bestämma sig någon gång, hehe. Och jag tror att det är det man måste göra också, bestämma sig för något. För man måste ju börja i någon ände. Och känner man sen att man inte riktigt trivs med sitt yrke eller vill gå vidare, så finns ju alltid möjligheten att utbilda sig på nytt, ändra riktning helt enkelt :)
  Lycka till med dina framtidsplaner! :)

  JANINA SVARAR: Du har så rätt! Tack och lycka till du med! :)

stats